Nyheder

© Mark Leckey, foto fra udstillingen på SMK He Thrusts his Fists against the Posts but Still Insists he Sees the Ghosts, 2017. Foto: Jan Søndergaard

Udstilling | Det sker | 1.maj.2017

Mark Leckey skaber gigantisk motorvejsbro til SMK

En gigantisk motorvejsbro indhyllet i gult lys har indtaget museet! Oplev den britiske kunstner Mark Leckeys nye installation.

Den britiske kunstner Mark Leckey (f. 1964) voksede op uden for Liverpool i England. I en ny udstilling inviterer han publikum med tilbage til et særligt sted fra sin barndom: ramperne under motorvejsbroen M53 i byen Ellesmere Port.

Til x-rummet har han ud fra hukommelsen genskabt broen og ramperne, hvor han og hans venner hang ud i starten af 1970’erne.

Eksorcisme i x-rummet
”Mange af mine værker udspringer af ting og oplevelser fra min barndom og ungdom, som hjemsøger mig. Og motorvejsbroen er en af de ting fra mit liv, der har sat sig fast i min hukommelse. Det er derfor, jeg har genskabt den. Det er som om, at den her slags minder kommer til at fylde for meget. De bliver for overvældende”, siger Mark Leckey.

Ifølge den britiske kunstner er alle hans kunstværker en form for eksorcisme. Trangen til at skabe et værk opstår i ham, når noget bliver for giftigt og må udslettes.

Udover den gigantiske bro, omfatter installationen også et helt nyt lydværk designet til x-rummet. Lydværket er en mellemting mellem et foredrag, et radioprogram, en autobiografisk fortælling og et DJ-set.


Mark Leckey i Containers and Their Drivers på MoMA PS1 i New York, udstillet 23. okt. 2016 - 5. marts, 2017. Foto: Derek Schultz.

Om Mark Leckey

Mark Leckey har siden slutningen af 1990'erne haft kultstatus på den internationale samtidskunstscene. Hans kunstværker og performances har også været udstillet på blandt andet Serpentine Gallery i London, Wiels i Bruxelles og MoMA PS1 i New York.

I 2008 modtog Leckey den præsigefulde Turner Prize for sit værk Industrial Light and Magic. Leckeys kunstneriske praksis spænder bredt fra installationer, prints og skulpturer til video, performance og lydværker.

Udstillingen med titlen He Thrusts his Fists against the Posts but Still Insists he Sees the Ghosts kan opleves fra 4. maj – 3. september 2017.

Læs mere om udstillingen

Senest opdateret: 12.jul.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo