Nyheder

Det sker | 10.jun.2011

Music Made By Art sætter lyd til billedkunsten

Trentemøller, Turboweekend og Giana Factory er et udpluk af de musikere, der i forbindelse med projektet Music Made By Art, vil fortolke kunstværker fra Statens Museum for Kunsts samlinger. Første skud på stammen er det anmelderroste trekløver Giana Factory, som fortolker Abildgaards malerier fra den aktuelle præsentation "Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900". Læs også om ekstra omvisninger for både børn og voksne og om alle aktiviteterne i den kommende familieweekend.

Music Made by Art:
Trentemøller, Giana Factory, Turboweekend... fortolker billedkunsten
Når Statens Museum for Kunst åbner første etape af i alt tre med nye, omfattende præsentationer af museets samlinger, er det med ambitionen om at aktualisere den billedkunstneriske kulturarv. En række af den danske musikscenes mest progressive navne tager nu den udfordring op. Inspireret af hovedværker fra Statens Museum for Kunst vil de skabe helt nye numre, som kan opleves på museet i sammenhæng med de udvalgte kunstværker.

Projektet Music Made By Art hylder inspirationens cyklus og undersøger, hvad der for eksempel sker, når man sætter et klassisk dansk kunstværk til tolkning hos unge danske musikere.
Få en smagsprøve på projektet den 28. & 29. maj. Arrangementet er gratis.

Ekstraordinære omvisninger i samlingerne
I åbningsweekenden d. 28. og 29. maj sætter vi særligt fokus på de nye præsentationer med ekstra og specielt tilrettelagte omvisninger. Der vil være omvisninger for både børn og voksne – og særlige kunstneromvisninger af den dansk-tyske kunstnerduo J&K.
Lørdag den 28. maj & søndag 29. maj

Kom til familieweekend
Den 4. og 5. juni er der særligt fokus på familier og børn med særlige teaterforestillinger og ekstra børneomvisninger. Cafeen byder desuden på endnu flere børnevenlige retter og værkstedet har åbent med grafik, maling og meget andet.
Lørdag den 4. juni & søndag den 5. juni

Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo