Nyheder

Bag om | 14.jan.2013

Ny Museumshave indvies i 2014

På SMK starter vi sammen med Københavns Kommune det ny år med en stor omlægning af Museumshaven og byggeriet af en splinterny trappe.

Arbejdet med at lave et nyt indgangsparti og have begyndte i starten af januar 2013. Ønsket er at gøre haven mere levende og åben og forbedre tilgængeligheden til museet. Derfor vil indgangen til museet i 2013 se lidt anderledes ud, men selv om vi roder i haven, har vi åbent som sædvanligt.

Se vores åbningstider


Ny Museumshave bliver et nyt grønt åndehul

Den nuværende barokinspirerede have, der med sine 7.500 m² har omtrent samme størrelse som Rådhuspladsen, skal laves til et moderne grønt område med græsklædte øer, store træer og bugtede stier. Det er den danske tegnestue Polyform Arkitekter, i samarbejde med den hollandske tegnestue Karres en Brands, der har tegnet den nye Museumshave.

Læs mere om den nye Museumshave


Ny trappe giver forbedret adgang til museet

Samtidig med omlægningen af haven går vi også i gang med byggeriet af et nyt indgangsparti, der giver forbedret adgang til museet; især for børnefamilier og handicappede. Desuden kommer den nye trappe i højere grad til at indgå som en integreret del af Museumshaven og bliver et sted, du kan sidde og læse en bog, drikke kaffe eller bare nyde udsigten over haven og byen.

Har du lyst til at høre mere om byggeprojektet eller har spørgsmål, kan du høre Københavns Kommune fortælle om det nye haveprojekt, når direktør for SMK Karsten Ohrt inviterer til nytårskur. Nytårskuren er gratis og finder sted på Scenen søndag 20. januar kl. 15 -17.

Se hele programmet for nytårskuren


Vi opdaterer løbende om arbejdet med Museumshaven og trappen. Følg med her

  • Af:
  • 14.jan.2013
Senest opdateret: 18.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo