Nyheder

©Henrik Olesen, Abschied von den Eltern, 2003
©Judith Hopf, (Schaf 7), 2013

Det sker | 20.maj.2014

Ny udstilling: Henrik Olesen

Hvordan skaber man sin egen identitet, og hvilken rolle spiller kunst i den proces? Det undersøger udstillingen Afsked med forældrene, der åbner 23. maj.

Den nye udstilling i x-rummet undersøger og fortolker den selvstændiggørelse, der måske – måske ikke – finder sted i et ungt menneskes liv, der forlader sine forældre for at lede efter nye værdier. bag udstillingen står den internationalt anerkendte samtidskunstner Henrik Olesen sammen med sine to samarbejdspartnere gennem mange år, Daniel Buchholz og Christopher Müller, i sin første større udstilling på dansk grund, Afsked med forældrene.

Opgør med det velkendte

I udstillingen kan du gå på opdagelse i en overvældende samling af malerier, bøger, fotografier, videoer, lyd og tegninger. Ca. 250 værker er bragt sammen i udstillingen, hvor de etablerer alternative forbindelser og skaber personlige, historiske og politiske betydninger og fortællinger.

Udstillingen fungerer som én stor collage, der udfolder et bud på den identitetsudvikling, som vi alle sammen oplever. Afsked med forældrene udforsker nemlig det grænseland, vi står i, når vi gør op med det velkendte "forældrene" for at begive os ud på usikker, ukendt grund i søgen efter vores identitet.

Læs mere om udstillingen Afsked med forældrene

Et personligt udgangspunkt for en generel fortælling

Sammensætningen af de mange værker, som du kan opleve i udstillingen, udspringer af de tre kuratorers personlige afsøgningsproces, hvor de er på jagt efter værker, historier og kunstnere, de kan spejle sig i.

Læs om Henrik Olesen

Udstillingen er en fremstilling af tre sammenvævede homoseksuelle autobiografier, men peger også på de mekanismer, ønsker og intuitioner, som er byggestenene for enhver formning af identitet.

Gå på opdagelse i det overdådige arkiv af malerier, fotografier, videoer, ord, tegninger og bøger fra 23. maj - 28. september 2014.

Senest opdateret: 18.nov.2014
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo