Nyheder
Elever fra Kunstkatapult-forløbet efterår 2013

Elever fra Kunstkatapult-forløbet efterår 2013. SMK Foto.

Bag om | Det sker | 6.jan.2014

Ny undervisning: Kunstkatapult

Ny tværfaglig undervisning lader elever fra folkeskolen gå på opdagelse i kunstens verden.

Vi er meget stolte af Kunstkatapult. Det er fagligt gennemarbejdet, og det er sjovt, fortæller Nana Bernhardt, undervisnings- og udviklingsansvarlig på SMK.

I undervisningsforløbet skal elever i 5. klasse opleve, undersøge, analysere og arbejde praktisk med kunstens udtryk og indhold. Undervisningsforløbet tilgodeser fagmål for dansk, billedkunst og historie.

Fem workshops

Kunstkatapult strækker sig over fem workshops på skolen og på SMK.

Vi arbejder sammen med eleverne både på skolen og museet. Det giver altså nogle helt andre resultater både i forhold til skolernes konkrete fagmål og læreplaner og elevernes tilhørsforhold til museet og kunsten
, siger Julie Maria Johnsen, undervisnings- og udviklingsmedarbejder.

Gennem kunsten 'katapulteres' elevernes tanker om, hvem de er og den verden, de lever i. Eleverne skal blandt andet digte historier ud fra et maleri spredt i mange stykker, udvikle fortællinger via computerprogrammet 'Comic Life' og skabe deres egen mini-installation.

Læs mere om Kunstkatapult

Ledige pladser til foråret

Kunstkatapult-forløbene er fuldt bookede dette efterå. Men til foråret kickstarter vi igen forløb. Har du lyst til at vide mere eller booke forløbet, kan du kontakte Julie Maria Johnsen på email: julie.johnsen@smk.dk.

Læs om undervisning på SMK

Det siger elever og lærere om Kunstkatapult:

Jeg har lært, at kunst kan gøre ondt på to måder, både indeni med følelserne og udenpå, der hvor jeg brændte mig med limpistolen, Niels, elev i 5. syd, Det kgl. Vajsenhus.

Der skete noget nyt hver gang, og der var et solidt fagligt indhold. Det her, det er tænkt igennem. Det giver mening. Det står meget stærkt det forløb, vi lige har været igennem. Det er gennemarbejdet, Steffen, lærer på Kildevældsskolen.

I en årsplan er det fantastisk at have det at se frem til – ud af huset og fagmål tilgodeset, Eva, lærer på det kgl. Vajsenhus.

Senest opdateret: 18.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo