Nyheder
Kristian Zahrtmann, Dronning Christina i Palazzo Corsini, 1908

Kristian Zahrtmann, Dronning Christina i Palazzo Corsini, 1908

Det sker | 4.apr.2013

Nye omvisninger: majestæter, mødre og power-kvinder

I anledning af dronningens fødselsdag inviterer vi på en række omvisninger om mægtige dronninger og kraftfulde kvinder i kunsten. Tre søndage i april zoomer vi ind på både kvindeportrætter og kvindelige kunstnere.

Omvisningerne stiller skarpt på virkelighedens royale dronninger og på dronninger i overført betydning: kvinder med kraft. Omviseren Gisela Kruse Rønnow (BA i kunsthistorie) ser på portrætter af majestæter og undersøger, om dronningernes personlighed har haft betydning for, hvordan kunstnerne portrætteret dem.

I udstillingen Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900 kan du se, hvordan kunstnere har brugt kvinder som symbol på skønhed, moderkærlighed og ynde. Til gengæld er kvinderne i udstillingen Dansk og International Kunst efter 1900 ikke længere kun symbol på skønhed og ynde. Her har kvinderne for alvor selv fattet penslen, og du vil se kvindelige kunstnere med masser af power og personlighed.

Glæd dig til at møde majestæter, mødre og power kvinder af så forskellige kunstnere som Bertel Thorvaldsen, J.F. Willumsen og Kirsten Justesen. Omvisningerne går naturligvis også forbi den –  i højde og drøjde –  mægtigste kvinde på SMK: Kunstneren Danh Vo udstiller nemlig i øjeblikket dele af sin 1:1 kopi af Frihedsgudinden på museet.

Omvisningerne er gratis og kan opleves:

7. april kl. 14.00-15.00

14. april kl. 14.00-15.00

21. april kl. 14.00-15.00

Senest opdateret: 18.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo