Nyheder
Aase Seidler Gernes, Tegninger, 2012-2016

© Aase Seidler Gernes, Tegninger, 2012-2016

Det sker | 12.jun.2017

Nyerhvervelse: Aase Seidler Gernes øser generøst af en uudtømmelig kilde

Enhver kan vel mere eller mindre behændigt tegne mønstre, men ikke alle kan designe dem ud af ingenting og igen og igen skabe billeder af ekstraordinær karakter. Det kan Aase Seidler Gernes. Den Kongelige Kobberstiksamling har erhvervet 81 af hendes tegninger.

Aase Seidler Gernes’ kunstneriske greb har altid været gentagelsen og variationen af enkle former og stærke, overraskende farvekombinationer. Hendes værker har ingen begyndelse eller slutning. Tværtimod tager den ene tegning den anden - i princippet er hendes projekt uendeligt, og hun øser generøst af denne uudtømmelige kilde.


Aase Seidler Gernes, Tegninger, 2012-2016

Cirkler og mønstre fra kant til kant

Den Kongelige Kobberstiksamling har erhvervet 81 af hendes tegninger til sin samling. Hvert billede har sit helt særlige udtryk. Med tusch- og filtpen tegner hun firkanter, trekanter, romber, striber og ikke mindst cirkler i til tider komplicerede, mønstrede strukturer, som spænder papirets flade ud fra kant til kant.

Hver en centimeter er fyldt ud til der danner sig et mønster, båret af geometriske former, som en  sjælden gang brydes af organiske blomstermotiver og endnu sjældnere af menneskefigurer.


Aase Seidler Gernes, Tegninger, 2012-2016

Kunstner i sin egen ret

Aase Seidler Gernes (f. 1927) er oprindelig tekstilkunstner, men fik en blodprop i 2007, blev lam i højre side og lærte sig derefter at tegne med venstre hånd. Hun har altid arbejdet med mønstre, først på det bløde stof og nu på papir i A4-format. I 1960’erne lagde hun sit eget til side og blev en hovedkraft bag udviklingen af sin mand, kunstneren Poul Gernes’ udsmykninger af bl.a. Herlev Hospital og Palads Teatret, der måske skal rives ned.

I dag er hun i en alder af næsten 90 tonet frem som en kunstner i sin egen ret, hvor hun har udstillet både tekstiler og tegninger i Møstings Hus i 2015 og senest på Kunsthal Charlottenborg i foråret 2017.

Værkerne kan efter aftale beses på Kobberstiksamlingens Studiesal onsdag-fredag, kl. 11-15. Besøgende bedes bestille tid, tlf. 25527230.

Mere om Den Kongelige Kobberstiksamling

For yderligere information, kontakt venligst:

Overinspektør og seniorforsker, Vibeke Vibolt Knudsen via vibeke.knudsen@smk.dk

Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo