Nyheder

Det sker | For børn | 20.jul.2010

Nyt på Statens Museum for Kunst

Under Copenhagen Jazz Festival gæster både internationale og danske jazzmusikere museets Scene med velklingende gratiskoncerter. Læs også om Jazz for Kids, der byder på musik og kreative aktiviteter for børn, hvor vi blandt andet bygger en stor jazzskulptur sammen med museets kunstnere.

Optrædende jazzmusikere på Statens Museum for Kunst

The Living Room Trio (DK/NO)
Torben Snekkestad (s), Søren Kjærgaard (p) og  Thomas Strønen (dr).
Den norske saxofonist Torben Snekkestad dannede specielt til Copenhagen Jazz Festival 2009 et nyt projekt, kaldet ”The Living Room Trio”. Trioen består af nogle af de mest talentfulde musikere fra den spirende nordiske jazzscene. The Living Room Trio har turneret i Skandinavien og har allerede fundet en fælles unik lyd baseret på improvisation og kompositoriske rammer, der henter inspiration i mange forskellige stilarter lige fra nutidig klassisk musik, eksperimental electronica, lyrisk nu-jazz, free impro til free jazz.
Lørdag den 3. juli kl. 15. Gratis entré.

Scott DuBois Quartet (US/DK/DE)
Scott DuBois (g), Gebhard Ullmann (s, bcl), Thomas Morgan (b) og Kresten Osgood (dr).
The Scott DuBois Quartet består af newyorkeren Scott DuBois på guitar, berlineren Gebhard Ullmann på tenor- og sopransaxofon og basklarinet, newyorkeren Thomas Morgan på akustisk bas og københavneren Kresten Osgood på trommer. Gruppen har modtaget utallige roser i Nordamerika og Europa for Scott Dubois’ unikke og fremadtænkende kompositioner med et intenst fokus på gruppeimprovisation, interaktion, dynamik og det uforudsigelige.
Søndag den 4. juli kl. 15. Gratis entré.

Anker, Crispell, Leandre (US/FRA/DK)
Lotte Anker (s), Marilyn Crispell (p) og Joelle Leandre (b).
Ny dansk/amerikansk/fransk trio, der består af tre enestående musikere og improvisatorer. De tre musikere har tidligere spillet sammen med en række fantastiske musikere som Anthony Braxton toZorn, Tim Berne, Fred Frith, Ikue Mori m.fl. De har alle spillet i mange forskellige konstellationer, men det er første gang de tre spiller sammen i en trio. 
Onsdag den 7. juli kl. 17. Gratis entré.

Das Kapital plays Hanns Eisler (DK/FRA)
Daniel Erdmann (s), Hasse Poulsen (g) og Edward Perraud (dr).
Hanns Eisler er mest kendt for at være Bertold Brechts måske vigtigste musikalske medarbejder. I sine yngre år var Eisler ynglinselev hos den østrigske komponist, Arnold Schönberg, hvor han studerede mulighederne i atonal musik. Hanns Eisler var utilfreds med, at denne musik for avantgarden ikke appellerede til et større publikum og fandt det derfor nødvendigt at skabe musik med en bred populær appel. Dette arbejde resulterede i mange hundrede sange, der udadtil virker simple, men som alle bærer præg af hans tids kompositionsteknikker.  Das Kapital er en improvisationstrio, som er fascineret og inspireret af Eislers musik. Et miks af kabaret, folk sange og underlige tonaliteter udgør drivkræften for Das Kapital.
Lørdag den 10. juli kl. 15. Gratis entré.

Tchicai/Müller/Munch/Osgood (DK/US)
John Tchicai (s),  Jonas Müller (tp, p), Nikolaj Munch (b) og Kresten Osgood
(dr). Komponisten og saxofonisten John Tchicais er internationalt kendt for sin musik, der kendetegnes ved en overbevisende rytmesans, humor, frihed, spiritualitet, og friskhed. Han er oprindeligt fra Danmark, men har boet flere år i New York, hvor han har spillet med nogle af de helt store jazzkoryfæer. Hans danske musikerkollegaer, Nikolaj Munch-Hansen, Kresten Osgood og Jonas Müller spiller lys animeret free-bop, der stilmæssigt læner sig op ad Ornette Coleman’s Quartet og det berømte Art Emsemble of Chicago.
Søndag den 11. juli kl. 15. Gratis entré.

Jazz for Kids

I Østre Anlæg bagved Statens Museum for Kunst er der i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival børnejazzkoncerter og andre aktiviteter for børn og barnlige sjæle.

Vær med til at skabe en stor Jazzskulptur.
Til rytmerne fra musikken i Østre Anlæg vil vi i løbet af ugen bygge en stor fællesskulptur, hvor kunstnere fra Børnenes Værksted på Statens Museum for Kunst vil hjælpe de fremmødte børn. Vi starter hver dag kl. 11 og slutter kl. 14.
Jo flere I kommer, jo større bliver skulpturen.

Jazz For Kids, Østre Anlæg bagved Statens Museum for Kunst den 3., 4., 5., 6.,  7., 8. og 9. juli 2010.

Senest opdateret: 31.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo