Nyheder

© Asger Jorn og Noël Arnaud, La Langue Verte et la Cuite (: Den rå og den kogte tunge), 1968. Jean-Jacques Pauvert, Paris.

Bag om | 19.nov.2013

Nyt SMK Magasin på gaden

Fredag 15. november udkommer det nye SMK Magasin, SMK #07, som stiller skarpt på udstillingsaktuelle Haim Steinbach og den oversete fortælling om Asger Jorn. Magasinet går også på opdagelse i SMK's nye campingvogn, frihedsbegrebet og følger en undulats død.

Besættelse af ting, ting og atter ting
Udstillingen The Window af Haim Steinbach er netop åbnet. I magasinet kan du læse om den amerikanske/israelske kunstner og få en forklaring på hans fascination af hverdagsgenstande.

Læs om udstillingen i x-rummet, The Window

Den fulde fortælling om Asger Jorn
23. februar 2014 åbner SMK's store udstilling Asger Jorn – Rastløs Rebel. I magasinet udfoldes historien om den maniske radikalitet og dynamik, politiske og sociale aktivisme, der dominerede Asger Jorns livsværk.

Få en smagsprøve på SMK #07. Læs artiklen om Asger Jorn

FRIHED!
Frem til 3. august 2014 kan du gå på opdagelse i børneudstillingen Frihed!. I magasinet kan du få indblik i tankerne bag udstillingen og læse om Søren Kierkegaards syn på frihed.

Læs om børneudstillingen
Frihed!

Leo Swane: "En Diktatortype fra en svunden Tid”
I 40 år var Leo Swane (1887-1968) en fast bestandel på SMK. I det nye magasin kan du rejse med tilbage til den utilnærmelige museumsdirektør Swanes tid og læse om, hvordan han egenrådigt styrede museet, takkede nej til mesterværker af Piscasso og anlagde museets prægtige samling af fransk kunst sammen med Johannes Rump. 

Læs om Rumps samling af fransk kunst

SMK's campingvogn
Det nye SMK Magasin byder også på en tur inden for i SMK's nye campingvogn, der er skabt af kunstnerne FOS og Kenneth A. Balfelt. Læs historien om det tidligere møderum i Mændenes Hjem på Vesterbro, som blev til i forbindelse med de to kunstneres gennemgribende redesign af Mændenes Hjem – et projekt de påbegyndte i 2000. Campingvognen kan efter nytår opleves i Skulpturgaden.

En undulats liv og død
Få en smagsprøve på, hvad du kan opleve på SMK i det nye år. SMK #07 stiller skarpt på film- og fotokunstneren Tacita Dean. Se hendes en fotoserie, som skildrer en undulats liv og død, og læs om den kommende udstilling, som kan opleves fra 17. januar - 18. maj 2014.

Kunster og værk sat i stævne
Kunstneren Julie Nord har peget på et værk, der har haft betydning for hende, siden hun første gang stod over for det. Find ud af hvilket værk, og hvorfor netop dette har haft speciel betydning for Julie Nord i SMK #07. Du kan opleve Julie Nord på Scenen på SMK 27. november til en artist talk om tegningen som kunstnerisk udtryksform.

Læs om Kunst på Scenen / Julie Nord 27. november

Detektivarbejde
I 2012 modtog SMK en malet skitse til et stort Eckersberg-maleri. Men der var tvivl om, hvem der havde ført penslen på det store maleri – Eckersberg eller Rørbye? Kom med bag kulisserne og følg detektivarbejdet og opklaringen. 

En homofil guldalder
På SMK kan du finde en række homoerotiske værker. I denne udgave af SMK Magasin sætter vi spot på dette fænomen, og fortæller historien om Ditlev Konrad Blunck. En atypisk, udansk og måske endda anti-national kunstner i en nationalistisk tid.

Se værket Ungdommen af Ditlev Blunck


SMK #01 - SMK #07
Du kan købe det nye magasin, SMK #07, i museets boghandel, hvor du også kan købe tidligere udgaver af SMK Magasinet. Se de tidligere magasiner her

Senest opdateret: 18.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo