Nyheder
Asger Jorn, Uden titel, 1959

© Asger Jorn, Uden titel, 1959

Nyt om kunsten | 6.jun.2014

Nyt Jorn-værk på SMK

En af Asger Jorns sjældent udbudte ”modifikationer” får snart sin faste plads i SMK’s samling. Oplev værket allerede nu i udstillingen Asger Jorn – Rastløs Rebel, som du kan se indtil 15. juni.

"Har De gamle malerier, så fortvivl ikke". Sådan skrev Asger Jorn, da han for første gang præsenterede en af sine såkaldte "modifikationer" på en udstilling.

På loppemarkeder fandt Jorn gamle malerier, som han overmalede for at give dem nyt liv. Modifikationerne var ofte gamle malerier af skovsøer, brølende kronhjorte eller borgerfruer, som kom under kærlig behandling af Jorns penselstrøg.

Jorns pigefigur. Monets valmuer
Det nye værk på SMK er en farvereproduktion på lærred af Claude Monets værk Valmuer fra 1873, hvorpå Jorn har malet en pigefigur.

Med sine "modifikationer" vendte Jorn op og ned på den vante forestilling om, hvad kunst var, og hvordan kunst blev skabt. Idéen om at et kunstværk kun har en ophavsmand blev også udfordret. Som det er tilfældet med SMK's nyerhvervede værk, har Jorns "modifikationer" nemlig ikke bare én men to ophavsmænd.

Du kan allerede nu komme helt tæt på SMK's nye værk i udstillingen Asger Jorn Rastløs Rebel som du kan opleve på SMK indtil 15. juni.

Læs om udstillingen, der markerer 100 året for Asger Jorns fødsel.

Senest opdateret: 18.nov.2014
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo