Nyheder
Nikolaj Recke, Looking for 4-leaf clovers, 1998

© Børn slænger sig på en imaginær seng af firkløvere i udstillingen FRIHED!. Nikolaj Recke, Looking for 4-leaf clovers, 1998

Bag om | 28.mar.2014

Og vinderen er…

SMK har vundet den internationale pris 'Children in Museum Award'. Juryen fremhæver museet som et museum, der tager børnene seriøst.

Der er jubel og glæde på museet i disse dage – i onsdags blev det klart, at SMK har vundet årets 'Children in Museum Award'. I feltet af nominerede var en række store museer over hele verden. Leder af Børn og Unge-enheden på SMK, Marianne Grymer Bargeman, modtag prisen i Bologna.

Juryen fremhævede blandt andet museet for at have:

'dybdegående formidling og undervisning af en høj kvalitet, som er unikt for et kunstmuseum…børn bliver taget seriøst og deres idéer inddrages i hele museet. (...)  Kombinationen af værksteder, udstillingsområder og tegnerummet er en unik idé."

Udstilling om frihed, Søndage for Børn og undervisning

Juryen fremhævede også særligt museets nuværende børneudstilling FRIHED!. Med afsæt i en række markante kunstværker og Søren Kierkegaards filosofi inviterer udstillingen børn og voksne til at diskutere begrebet frihed.

Læs om udstillingen FRIHED!.

Blandt museets andre børneaktiviteter tæller blandt andet også Børnenes Værksted, Søndage for Børn, tegnesalen og en lang række undervisningstilbud til både daginstitutioner, grundskolen og ungdomsuddannelserne.

Følg også med i vores børneaktiviteter på vores Facebook profil for børn og familier

Om prisen

Det er tredje år, at den internationale 'Children in Museum Award' bliver uddelt.  Prisen blev etableret i 2012 af non-profit  fonden European Museum Academy og Hands ON international.
Læs mere om European Museum Academy.

Senest opdateret: 19.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo