Nyheder

(Venstre) Christian III ophjælper Danmark, 1781. (Højre) Frederik II bygger Kronborg, 1781-82

Det sker | 9.mar.2011

Overvær Abildgaards ansigtsløft

På Statens Museum for Kunst får du nu mulighed for at opleve restaureringen af tre danske mesterværker fra Nicolaj Abildgaards udsmykning på Christiansborg Slot. Læs også om hvordan du kan gå i dialog med konservatorerne og om månedens kunsthistorie.

Abildgaard - Åbent atelier
Restaurering af tre mesterværker fra Christiansborg Slot

I fire måneder fra begyndelsen af marts 2011 kan man følge museets konservatorer i deres restaurering af tre danske mesterværker fra Nicolai Abildgaards enorme slotsudsmykning på Christiansborg Slot. Konservatorerne gennemfører en del af restaureringen i et åbent atelier i sal 272, hvor museets gæster kan følge værkernes gradvise forvandling.

GÅ I DIALOG MED KONSERVATORERNE
Hver onsdag kl. 15 fortæller museets konservatorer om deres arbejde og fremskridt med Abildgaards værker.
Frem til 24. juni 2011

Læs mere

Månedens Kunsthistorie
Kunsthistorier - online

Kan du gætte hvem jeg er?

Flere af surrealisterne var mestre i at påtage sig forskellige roller og skabe myter om, hvem de var. Wilhelm Freddie gav den både som tænksom ung mand, elegant gentleman og skandalekunstner. Hans store inspiration var den excentriske spanier Salvador Dalí.

Gå på opdagelse i månedens Kunsthistorie

Sku' det nu være kunst?
Omvisningen vil dykke ned i den samfundsdebatterende, politisk dominerende og moralsk reklamerende samtidskunst og se, hvordan kunsten forsøger at være en medspiller i samfundet. Hvorfor er den væsentlig, og hvilket sprog taler den? Statens Museum for Kunsts samlinger indeholder en lang række af interessante samtidskunstværker, der med et glimt i øjet og på provokerende vis undersøger, hvorfor det kan være relevant at udstille en hospitalsseng eller med vilje at lave en amatør-musikvideo.
Onsdag den 9. marts kl. 17 & søndag den 13. marts kl. 14

Senest opdateret: 18.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo