Nyheder

For børn | Nyt om kunsten | 12.apr.2011

Påskeferie på Statens Museum for Kunst

Jazz for Kids, børneværksteder og ekstra omvisninger i den nyåbnede udstilling "Træsnit - fra Dürer til Tal R" er nogle af de aktiviteter, du kan opleve i påskeferien. Læs også om alle de gode bogtilbud i museets boghandel.

Påskeferie for børn
Både for de største og mindste er der masser af aktiviteter i påskeferien. Alt lige fra Jazz for Kids og omvisninger i børnehøjde til kreativ udfoldelse i Børnenes Værksted.

Jazz for Kids

Oplev to gratis jazzkoncerter for børn:

String Swing den 17. april kl. 11
Kom og hør ægte swing – i børnehøjde! Søren Siegumfeldts band String Swing leverer en god blanding af kendte og originale sange, hvor ethvert toneleje kan synge med.

Little Red Suitcase den 24. april kl. 11
Gå på opdagelse med Little Red Suitcase, når de improviserer en børnejazzkoncert i en farvefuld blanding af folkesanger-fortællertradition og romantisk storladenhed. 

Børnenes Værksted den 21.-24. april kl. 10.30-16.30
I påsken sætter værkstedet fokus på dyr. Lav for eksempel din hund i ler eller tegn og mal det kæledyr, du altid har ønsket dig. Kun fantasien sætter grænser for din kreativitet.

Børneomvisninger den 17. og 21.-24. april kl. 13
Oplev kunst i øjenhøjde med børnene. Gå på opdagelse i kunsten og hør spændende historier.

Ny udstilling: Træsnit - fra Dürer til Tal R
16. april - 4. september 2011

Statens Museum for Kunsts nye udstilling ”Træsnit - fra Dürer til Tal R” giver en omfattende indføring i træsnittets teknik og funktioner gennem historien, og viser en række sjældent sete hovedværker af bl.a. Dürer, Altdorfer, Tizian, Gauguin, Kandinsky, Nolde, Dufy, Jorn, Baselitz og Tal R.

Grafisk Værksted: Tryk på! Den 21.-24. april kl. 10.30-16.30
I forbindelse med udstillingen ”Træsnit – fra Dürer til Tal R” er der indrettet et grafisk værksted med trykpresser og redskaber. I værkstedet kan du bl.a. prøve kræfter med forskellige tryk. Alt lige fra linoleumstryk, træsnit, kartoffeltryk og håndtryk til gummistøvleaftryk og stempler.

Omvisninger i udstillingen Træsnit - fra Dürer til Tal R. Den 17. og 24. april kl. 12
Tag med på en omvisning, hvor vi kigger på de former, streger og flader, der udgør værkerne af kunstnere som Albrect Dürer, Tizian, Gauguin, Asger Jorn og Tal R.


Læs mere om udstillingen

Køb kunstbøger til spotpris
Som medlem af Museumsklubben har du mulighed for at købe kunstbøger til spotpris.

Spar eksempelvis 250 kr. på kunstbogen Matisse. Mesterværker på Statens Museum for Kunst og køb bogen Cronhammer på danske museer for kun 44 kr.!

Tilbuddet gælder i perioden 5. april - 5. juni 2011 eller så længe lager haves.

Læs mere om de udvalgte bøger og priser

Er du ikke allerede medlem af Museumsklubben, så meld dig ind her

Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo