Nyheder

Foto: Agnethe Schlitzkrull

Det sker | 20.mar.2012

Påskeferien på Statens Museum for Kunst

Påskeferien på Statens Museum for Kunst vil ikke løbe stille af sig. Med masser af gratis børnejazz, børneomvisninger, musikalsk fortolkning af værker og åbningen af ”Dansk og International Kunst efter 1900” vil programmet være tætpakket. Museet tilbyder hele ugen aktiviteter for både børn og voksne, og med den nye præsentation af moderne kunst er 700 års kunst igen tilgængelig for offentligheden. Mandag 9. april holder museet helt ekstraordinært ferieåbent.

Børnenes SMK
1. april er der Søndag for Børn, hvor SMK er til for børnene og barnlige sjæle. På Scenen er der fokus på flag og i Tegnesalen kan man gribe papir og blyant og deltage i en konkurrence om månedens tegning. Derudover kan hele familien dyste mod hinanden i spillet "Match-SMK" i præsentationen ”Europæisk Kunst 1300-1800”.

I Børnenes Værksted bliver der kigget på FOS’ store værk i Skulpturgaden. En af tankerne bag installationen og andre værker af FOS er, at kunsten kan forvandle mennesker. Her kan opfinderlystne børn opfinde, udvikle og tegne deres egne forvandlingsmaskiner. Der vil være åbent i Værkstedet 31. marts - 1. april & 3.-9. april. Kl. 10.30-16.30.

Hele ugen kl. 13 er der gratis omvisninger i børneudstillingen Liv og døden. Gennem kunstværker, installationer og 30.000 fluer kan børn opleve en udstilling, der stiller spørgsmål og giver rum for tanker og forestillinger om både livet og døden. I påskeferien er der særlig fokus på at udforske påsken med begreber som genopstandelse, påskefrokoster og meget andet.

Jazz for Kids byder 8. april på børnetv-vært Jeppe Vig Find og saxofonist Martin Stender. De vil udbrede jazzens toner og skæve univers til børn og barnlige sjæle. Musikken er komponeret af de to i fællesskab, og omdrejningspunktet er livet, som en helt almindelig dreng oplever det, med alle dets hemmeligheder, følelser og skøre tanker. Musikken er i børnehøjde, men Jeppe og Jazzhyænerne spiller ikke med ”sikre kort”. Alt kan ske, når musikken spiller! Vi garanterer en fest med flødeskum på toppen.
Se alle aktiviteter i kalenderen.

De voksnes SMK
For voksne er der masser af jazz på Scenen. I forbindelse med den nye præsentation af den moderne samling kan man 31. marts se kunsten med nye ører, når komponisten og pianisten Jakob Bo Davidsen sammen med sit Kammerat Orkester fortolker udvalgte kunstværker.

7. april vil Scenen åbne op for State Sessions, som er titlen på et særligt samarbejde mellem SMK og Copenhagen Jazz Festival. Solo Piano & Impressions er undertitlen på en særlig State Sessions-serie, hvor danske solopianister tager udgangspunkt i selvvalgte komponister. Denne gang vil være Impressions of Joni Mitchelle ved Thomas Clausen. Her kan man nyde lækre, blide jazztoner helt gratis.

Udstillinger
Læs mere om museets mange udstillinger og ikke mindst om den store udstilling om Hammershøi og den splinternye præsentation af SMKs samling af Dansk og International Kunst efter 1900.

For yderligere oplysninger:

Kommunikationsmedarbejder
Mette Amalie Damkjær
E mette.damkjaer_@_smk.dk
T +45 3374 8423

Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo