Nyheder

Uddannelsen og arbejdet | 4.jan.2013

Praktik som konservator

Jeg vil gerne uddanne mig til konservator. Jeg har hørt om nogen, der har været ude i praktik inden de startede på uddannelsen, for at finde ud af, om det var noget for dem. Det samme vil jeg gerne. Så jeg ville høre, om I har kendskab til et sted, hvor det er muligt?

Det er rigtigt, at det kan være en fordel at have afprøvet faget, inden man søger ind på Konservatorskolen, men det er ikke et krav. På skolens hjemmeside http://www.kons.dk/dk/site.aspx?p=16 kan du læse meget mere om uddannelsernes forløb samt ansøgningskrav og –frister. Der optages kun elever hvert 3. år, næste gang er her til sommer 2013.

På hjemmesiden vil du også kunne læse om de 5 uddannelseslinjer, som er meget forskellige i forhold til materialeområde. Man ansøger om optagelse på den enkelte linje, og det er derfor vigtigt, at du forinden har gjort dig helt klart, hvilken form for konservator, du gerne vil uddanne sig til. Der er stor forskel på uddannelsesforløbene samt det fremtidige arbejde for konservatorerne fra de forskellige linjer.

Det er derfor også vigtigt, at hvis du gerne vil afprøve faget gennem et praktikforløb forinden optagelse på Konservatorskolen, så må du være afklaret og målrettet og opsøge et sted, der arbejder med netop de materialegrupper, der hører til den uddannelseslinje, du gerne vil optages på.

Du skal nok forvente, at en eventuel praktik vil være ulønnet og i et kortere forløb. Jeg kender ikke et specifikt konserveringsværksted, hvor du kan søge praktik, men der findes en oversigt over landets konservatorer her: www.nkf-dk.dk/links/konserveringsvrksteder . Måske kan du prøve at kontakte nogle af dem, der arbejder inden for dit interesseområde, for at høre om muligheden for praktik. Ellers kan du lave en institutionssøgning på www.dgs.dk, fx ”konservering”. Her vil du kunne få information om de forskellige konserveringsinstitutioner i landet.

Jeg kan på forhånd sige, at vi i Konserveringsafdelingen på Statens Museum for Kunst desværre ikke har ressourcerne til en praktikant.

Held og lykke!

Venlig hilsen
Karen Esser
Papirkonservator

Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo