Nyheder

Vilhelm Hammershøi, Stue i Strandgade med solskin på gulvet, 1901, Statens Museum for Kunst, SMK-foto

Bag om | 7.dec.2012

Saml dine favoritkunstværker i dit eget digitale galleri

I Googles store digitale kunstprojekt Google Art Project kan du sammensætte dit helt eget galleri med kunstværker fra mere end 150 kunstsamlinger fra hele verden, deriblandt mesterværker fra SMK. Direktør på SMK Karsten Ohrt, værkstedsleder Michael Hansen og kunstpilot Martine Seedorf har alle lavet deres egne gallerier, som nu kan ses på Google Art Project.

Ikke ret mange mennesker vil kunne besøge så mange museer, som kunstelskere har muligheden for via Google Art Project. I Googles digitale kunstprojekt kan brugere tage en virtuel rundtur i over 35.000 kunstværker fra mere end 150 kunstsamlinger.

Som en særlig funktion kan brugere med få klik plukke deres yndlingsværker fra et bredt udvalg af malerier, skulpturer, street art og fotokunst og sætte dem sammen i deres helt egne gallerier, de kan dele det med andre og tilføje kommentarer. Det har tre medarbejdere på SMK gjort. Gå på opdagelse i museumsdirektør Karsten Ohrt, kunstpilot Martine Seedorf og værkstedsleder Michael Hansens gallerier og få inspiration til at lave dit eget galleri:   

Se direktør Karsten Ohrts galleri

Se kunstpilot Martine Seedorfs galleri

Se værkstedsleder Michael Hansens galleri


Kunstpilot Martine Seedorf fortæller om sit galleri

Martine Seedorf er kunstpilot på SMK. Her er hun en del af Unges Laboratorier for Kunst, der er en gruppe på  29 frivillige unge i alderen 15-25 år, som rådgiver museet i ung-ung kommunikation. Det er det frivillige arbejde med kunsten på SMK, der har inspireret hende til at sammensætte sit eget galleri på Google Art Project. Martine Seedorfs yndlingsværk er uden tvivl værket Stue i Strandgade med solskin på gulvet fra 1901 af Vilhelm Hammershøi.

"Maleriet af Hammershøi er mit yndlingsværk, fordi hans rumlige maleri vækker min interesse for rummet og arkitekturen," forklarer Martine Seedorf, hvis galleri blandt andre også indeholder værker af Theodor Philipsen og Johannes Simon Holtzbecher.    

Læs om Martines yndlingsværk Stue i Strandgade med solskin på gulvet

Læs om Unges Laboratorier for Kunst

  • Af:
  • 7.dec.2012
Senest opdateret: 18.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo