Nyheder
Laokoon og hans sønner dræbes af slanger, 1. århundrede f.Kr.

Laokoon og hans sønner dræbes af slanger, 1. århundrede f.Kr.

Det sker | 25.apr.2013

Se stumfilm midt i kunsten

Med udsigt ud over Københavns havn ligger Vestindisk Pakhus. Huset er fyldt med skulpturer fra Den Kongelige Afstøbningssamling. Hver søndag og tirsdag viser vi stumfilm i pakhuset.

Den Kongelige Afstøbningssamling er fyldt med kopier af antikkens mange verdenskendte skulpturer. Derfor har vi sammen med Det Danske Filminstitut fundet to sort-hvide stumfilm frem, der sætter fokus på antikken. 

Søndage kl. 14 viser vi Cabiria, som er en italiensk stumfilm fra 1914 af Gabriele d’Annunzio. Den varer cirka 2 timer. Pigen Cabiria sælges som slave, men reddes fra at blive ofret til Moloch i Karthago af Fulvius – en romersk rigmand, der opererer som spion i Karthago for den romerske hær. Romerne er på vej for at ødelægge byen som hævn for Hannibals angreb på Romerriget. Cabiria er vigtig filmhistorisk, fordi det er første gang, kameraet bevæger sig hen over scenen i en film i stedet for at vise et fast, fikseret blik. Filmen inspirerede instruktøren D. W. Griffith til filmen Intolerance ved at vise, hvordan film kan bruges til at fortælle længere historier og til at vække fortiden til live. 

Tirsdage kl. 10 viser vi filmen Intolerance. Den varer ca. 3 timer og vises i loop, til Afstøbningssamlingen lukker kl. 16. Filmen er en antikrigsfilm fra 1916 af D.W. Griffith. Fra antikken til Griffiths samtid fortæller den historien om det godes kamp mod det onde. Med 3000 statister i de store scener står den som et monument i filmhistorien. 

Afstøbningssamlingen holder til i Vestindisk Pakhus, Toldbodgade 40, København K. Det er gratis at komme forbi og se filmene. Tilmelding er ikke nødvendig.

Filmene kan ses hver søndag og tirsdag i 2013.

  • Af:
  • 25.apr.2013
Senest opdateret: 18.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo