Nyheder

Udstilling | Det sker | 24.aug.2017

Mark Leckey udstilling forlænget

”Jeg vil gerne have, at museets gæster får en psykedelisk oplevelse, når de træder ind i rummet. At lyset, broens størrelse og musikken sætter dem i en anderledes tilstand.”

Har du endnu ikke været en tur under broen, kan du stadig nå det. Den populære udstilling med Mark Leckey er forlænget til 29. oktober. 

Kunstnerens barndomsbro
Den britiske kunstner Mark Leckey voksede op uden for Liverpool. Med udstillingen He Thrusts his Fists against the Posts but Still Insists he Sees the Ghosts tager han dig med til et ganske særligt sted fra sin barndom: ramperne under motorvejsbroen M53 i byen Ellesmere Port.

Til udstillingen i x-rummet har han genskabt broen og ramperne, hvor han hang ud i starten af 1970’erne med sine venner. Ifølge den britiske kunstner er alle hans værker en form for eksorcisme – indskydelsen og trangen til at skabe et værk opstår i ham, når noget bliver for giftigt og må fordrives.

Leckey har siden slutningen af 90'erne været fremtrædende på den internationale samtidskunstscene. Med videoværket fra 1999 – Fiorucci Made Me Hardcore – en hyldest til den britiske 'dance culture' – blev han kendt i kunstkredse, og i de seneste år har Leckey slået sit navn fast.

29. oktober er sidste chance for at opleve udstillingen He Thrusts His Fists Against the Posts But Still Insists He Sees the Ghosts.

Senest opdateret: 12.jul.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo