Nyheder

Bag om | Det sker | 19.maj.2011

Skab flyvende ballonkunst til årets Roskilde Festival

I samarbejde med kunstgruppen Museo Aero Solar præsenterer Statens Museum for Kunst et enormt, svævende kunstværk på Roskilde Festivalen 2011. Den gigantiske ballon er skabt udelukkende af genanvendte plastikposer. Sæt dit præg på ballonen ved at deltage i den kommende workshop - og husk en masse gamle plastikposer, så deltager du i lodtrækningen om billetter til årets Roskilde Festival.

Statens Museum for Kunst inviterer til workshop
Kom og vær med til at bygge en gigantiske ballon, når Statens Museum for Kunst kickstarter Roskilde Festival med en workshop.

Projektet er et såkaldt gør-det-sammen projekt som undersøger nye måder at tænke energi og rum. I tre simple manøvrer klippes, klistres og dekoreres indsamlede plastikposer til en kæmpe ballon, som kan svæve udelukkende ved hjælp fra solens varme.
Lørdag den 21. maj kl. 13-16 & søndag den 22. maj kl. 10-16. Arrangementet er gratis

Læs mere om workshoppen

Læs mere om SMK på årets Roskilde Festival

VIND BILLETTER TIL ROSKILDE FESTIVAL 2011
Hjælp os med at skaffe plastikposer til luftballonen, og vær med i konkurrencen om 3x2 billetter til Roskilde Festival 2011.

Sådan deltager du i konkurrencen:
• Giv os minimum to plastikposer (gerne mange flere!) senest den 13. juni.
• Plastikposerne afleveres med navn, adresse og telefonnummer eller mail i billetsalget på SMK eller sendes med post til museet.
• Der trækkes lod blandt alle indsendte og indleverede plastikposer. Der udloddes 3x2 billetter og de tre vindere får direkte besked den 14. juni.

Følg med når ballonen stiger til tops på SMKs facebookprofil

Gå på opdagelse i Abildgaards univers
Som medlem af museumsklubben kan du få et unikt indblik i Nicolai Abildgaards univers. Vi besøger både De Kongelige Repræsentationslokaler på Christiansborg og hører om konservatorernes arbejde på Statens Museum for Kunst.

Vi starter på Christiansborg, hvor du får en unik gennemgang af Abildgaards mesterværker samt ideerne bag motiverne.

Efterfølgende på Statens Museum for Kunst vil konservator Troels Filtenborg fortælle om museets aktuelle arbejde med restaureringen af tre Abildgaard malerier. Værkerne er den amputerede rest af hans monumentale udsmykning af Riddersalen på det første Christiansborg, der brændte ned i 1794.
Onsdag den 8. juni kl. 16. Arrangementet koster 85 kr.

Læs mere om omvisningen

Meld dig til omvisningen

Er du ikke allerede medlem, kan du melde dig ind i Museumsklubben her

Senest opdateret: 18.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo