Nyheder

© 1
1

Det sker | Nyt om kunsten | 24.feb.2014

Skiftedag i Skulpturgaden

To nye kunstværker rykker ind i Skulpturgaden i stedet for Danh Vo's frihedsgudinde. Hvil fødderne i en campingvogn fra Mændenes Hjem og oplev et dukketeater ud over det sædvanlige.

De to nye værker i SMK's Skulpturgade har én ting til fælles: De skal både nydes og bruges. I den ene ende står en lille grå campingvogn, som siden 2004 har fungeret som møderum i Mændenes Hjem i København. I den anden ende du et dukketeater, hvor kunstneren bag inviterer på forestillinger hver søndag.

Fra Istedgade til Sølvgade

Da Mændenes Hjem i 2004 skulle nyindrettes, blev Kenneth A. Baltfelt og FOS inviteret med på projektet. Tanken var at skabe et mere ligebyrdigt miljø mellem brugere og personale. De to kunstneres løsning var at lave et møderum i en campingvogn. Campingvognen kunne danne fællesskaber på en langt mere jævnbyrdig måde end traditionelle kontorer.

"Projektet med campingvognen var et interessant territorium, hvor man skulle gå over en moralsk bro og ind i andre menneskers hverdag, som langt fra er lutter lagkage.", fortæller FOS.

Da campingvognen skulle flyttes for at gøre plads til et fixerum, købte SMK den. Besøgende er velkomne til at sætte sig ind i vognen og se en dokumentarfilm om projektet.

En dukke ved navn Simon Starling

Kunstneren Simon Starling har altid været fascineret af processer, hvor en genstand eller et materiale omdannes til en anden. Hans dukketeater i Skulpturgaden er en 1:1 kopi af Marionetteatret, der har til huse i en af de nyklassicistiske pavillioner i Kongens Have.

”Der er noget vidunderligt kompakt over bygningen. Den er en form for en model af et større teater, og på den måde bliver min model af dukketeatret en model af en model. Jeg var interesseret i at finde ud af, hvad der ville ske, når man flyttede en sådan model ind på et kunstmuseum,” fortæller Starling.

Frem til 20. april inviterer Simon Starling hver søndag kl. 15 på forestillinger i dukketeatret. I forestillingen Ekspeditionen følger man kunstneren selv som dukke i et forsøg på at nå New York i en kano. Rejsen byder på et zebrastribet dyr, en ond undervandsbåd og musik af komponisten Ole Højer Hansen. Forestillingerne er for voksne, men børn fra 3 år og op kan se med.

Læs om forestillingerne i dukketeatret

Senest opdateret: 18.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo