Nyheder
Tales

Bag om | 8.dec.2012

Slip fortællingerne fri med den nye app TALES

Download den nye app TALES og lav dine egne historier med billeder og ord. Med app'en kan du skabe nye visuelle fortællinger, bygge videre på andres og dele dine historier i TALES' online univers og på Facebook og Twitter. TALES er udviklet af unge fra Biblioteket Frederiksberg og Unges Laboratorier for Kunst på SMK.

App'en TALES åbner op for sjove og perspektivrige eksperimenter med fortællinger. Med TALES kan du på en let og enkel måde tage billeder af kunstværker eller øjebliksstemninger og tilsætte ord i en fortælletråd. Fortællingerne deles i TALES' online univers, hvor du kan se, læse og skrive videre på hinandens fortælletråde. På den måde samarbejdes der om indholdet, og fortælle-stafetten føres videre og udfordrer til nye historier.

Fortæl historier i kunsten

Det er ikke kun nye fortællinger, TALES åbner op for, men også virtuelle kunstoplevelser. På SMK kan du fra i dag låne en iPod gratis i Informationen og tage TALES med rundt i de faste udstillinger Europæisk Kunst 1300 – 1800 og Dansk og Nordisk Kunst 1750 – 1900. Her kan du tage billeder af de store mesterværker, tilsætte ord og tanker og gå i dialog med kunsten og verden udenfor.

"Med TALES kan vores gæster lufte deres betragtninger over kunsten og kunstoplevelsen på nye måder. De kan sammensætte deres egne omvisninger i 700 års kunst og gøre dem tilgængelige for andre, og de kan respondere direkte og spontant på et enkelt værk. Derfor kan fortællingerne inspirere os i arbejdet med at formidle kunsten," siger Frederik Henrik Knap, koordinator for Unges Laboratorier for Kunst.

Slip historierne fri

På biblioteket på Frederiksberg handler det ikke om at formidle kunst, men mere om at slippe de gode historier fri. 

"Biblioteket er fyldt med gode historier – man kan nyde dem, blive inspireret af dem og selv digte videre. Sådan er det også med TALES, men her slippes historierne helt fri i hænderne på alle, der har lyst til at være med, uanset hvor og hvem de er. Som bibliotek vil vi gerne omfavne dette," siger Jenni Saunte, projektleder på Biblioteket Frederiksberg og initiativtager til TALES-projektet.

Biblioteket Frederiksberg vil benytte TALES til at engagere bibliotekets brugere på nye måder i forbindelse med kommende formidlingstiltag.

Unge står bag TALES

TALES er udviklet af unge fra Biblioteket Frederiksberg og Unges Laboratorier for Kunst på SMK. De unge bag TALES har ladet sig inspirere af digitale platforme som Wikipedia, Instagram og Movellas, hvor brugerne selv uploader indhold og bygger videre på hinandens indslag. Netop dynamikken i interaktionen med andre brugere er noget af det, de unge udviklere af TALES fremhæver som en vigtig del. 

"Jeg elsker, når min fortælling tager en uventet drejning, fordi en anden har bygget videre på den. Det er sjovt, når det bliver til noget helt nyt – og det er det samspil, der er idéen i TALES. Vores mål med TALES er, at man kan udtrykke sig sammen med andre om lige præcis det, man nu synes er interessant, sjovt eller trist uanset, hvor man er," fortæller Emil Lüth, kunstpilot fra Unges Laboratorier for Kunst.

Til smartphones og tablets

TALES kan downloades gratis til smartphones og tablets på App Store og Google Play. TALES fungerer på alle de nyeste versioner af Android, iPhone og iPad

Læs mere og del din TALE på Facebook

TALES er støttet af Styrelsen for Bibliotek og Medier og udviklet i samarbejde med designbureauet b14

  • Af:
  • 8.dec.2012
Senest opdateret: 18.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo