Nyheder
SMK Fridays logo

Til SMK Fridays 9. maj inviterer vi på queer tango, kunstperformance med Goodiepal, dJ-set med Djurna Barnes og meget meget mere.

| 1.maj.2014

SMK Fridays: Kunsten er queer

Kunsten er queer, når SMK 9. maj byder indenfor til forårets sidste SMK Fridays. Vær med, når vi byder på queer fælles-tango, queer-inspirerede film og queer dJ-set med Djurna Barnes - og oplev multikunstneren Goodiepal live på SMK’s store Fazioli flygel.

Hvad laver en cykelvogn på dokumenter og omgivet af bl.a. notesbøger, skocreme og møtrikker i museets skulpturgade? Tilsammen udgør de forskellige genstande kunstværket El Camino del Hardcore ≈ Rejsen til Nordens Indre, 2012.

Værket er skabt af Goodiepal - en multikunstner, der har gjort sig bemærket både som visionær elektronisk musiker, kunstner og provokatør. Eller måske rettere som en rebel, der har kæmpet imod autoriteter og fastlåste forestillinger.

Læs hele programmet for SMK Fridays 9. maj

Koncertperformance

I 2012 solgte han de fleste af sine ejendele. Resten pakkede han i netop den velomobil, der nu står i Skulpturgaden og trampede sig vej til både Holland, England og Tyskland.

I forbindelse med installationen af kunstværket på SMK er det lykkedes at fange og overbevise den telefonløse kunstner til at komme og opføre koncertperformancen Audiosvar #29: A touch Down Deep into Nordic Landscape Painting & Depicturing til SMK Fridays.

Queer tango, oplæsninger og kunstner-dj

Der skal stadig to til en tango, men det er ikke nødvendigvis manden, der fører, når Queer Tango foreningen byder op til dans.  I queer tango kan du frit vælge, om du vil tage føringen eller lade dig føre – man kan også bytte roller undervejs. Alle kan være med.

Denne aften kan du også opleve oplæsninger i SMK's sale med forfattere, der griber queer-tematikker, og se queer eksperimentalfilm i SMK's biograf kurateret af Mix Copenhagen – Københavns LGBT-filmfestival.

Dj Djuna Barnes kickstarter SMK Fridays med et dj-set, der fortolker aftenens tema, og billedkunstneren Hannah Heilmann fra den nu opløste kunstnergruppe Ingen Frygt runder aftenen af som kunstner-DJ.

Som altid vil der være fredagsbar med ølvogne og street food.

9. maj 2014 kl. 16-22. Gratis entré.

Læs hele programmet for SMK Fridays 9. maj

SMK Fridays støttes af Bikubenfonden

Senest opdateret: 18.nov.2014
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo