Nyheder
SMK Fridays 7. marts

Det sker | 27.feb.2014

SMK Fridays

7. marts sætter vi spot på Asger Jorn. Vi byder inden for til action painting, crash-kurser i samfundsrevseren Jorn og fodboldturneringer på et sekskantet bord – alt sammen suppleret af drinks, kunstner-DJ, street food og meget mere kunst.

Når SMK endnu en gang byder inden for til en god blanding af kunst, musik, art talks, film, fredagsbar og gadekøkken, er det Asger Jorn's liv og kunst, der er i fokus. Der er gratis entré og åbent på museet indtil kl. 22.

Crash-kursus eller fordybelse?

Jorn er kendt som cobra-maleren med de store farverige malerier. Men Jorn er meget mere end det! Få styr på Jorn, når vi giver et crash-kursus på 15 minutter, som giver indblik i manden, kunstneren og samfundsrevseren. Du kan også se dokumentaren Asger Jorn: I begyndelsen var billedet i biografen.

Hvis du vil fordybe dig i hele den komplekse historie om Asger Jorn, kan du gå på opdagelse i forårets store udstilling Asger Jorn Rastløs Rebel frem til kl. 20. Som noget helt særligt er udstillingen gratis til SMK Fridays 7. marts.

Prøv kræfter med Jorns teknikker

Til SMK Fridays kan du gå i Jorns fodspor og dryppe med maling, slå dig løs med action painting og pifte gamle værker op ved at sætte dit præg på dem!

Læs om Jorns eksperimenter med former og farver

Tør du udfordre verdensmestrene?

Du har sikkert spillet fodbold, og du har måske også prøvet kræfter med et spil bordfodbold, men har du nogensinde taget fodboldudfordringen op ved et sekskantet bord med tre hold? Nu har du chancen! Og du kan endda udfordre verdensmestrene i bordfodbold ved det triolektiske bordfodbold.

Asger Jorn opfandt i 1962 triolektisk fodbold som et tankeeksperiment for at undersøge, hvad der ville ske, hvis der var tre hold på banen frem for to.

Bliv klogere på triolektrisk fodbold

Nyt i Skulpturgaden

Efter halvandet år med udstillingen We The People (Detail) er Danh Vos parterede frihedsgudinde rejst videre ud i verden, og to nye kunstværker er rykket ind i Skulpturgaden. Nu kan du opleve et dukketeater og en campingvogn midt i museet, som har ét til fælles: At de skal nydes og bruges også til SMK Fridays.

Slå et smut forbi campingvognen, som oprindeligt blev skabt til Mændens Hjem af kunstnerne FOS og Kenneth A. Baltfelt. Her kan du hvile fødderne og få en snak med kunstformidler og campingvognsentusiast Annette Skov om kunst og campingvogne.

Du kan også tage med på en rejse, når dukketeateret opfører stykket The Expedition. Du kan også høre tankerne bag dukketeateret, når SMK møder kunstneren Simon Starling til en artist-talk.

Læs om Skulpturgadens to nye kunstværker

Streetfood, bar og kunstner-DJ

Den danske billedkunstner Simon Damkjær sender et musikalsk nik i Jorns retning, når han som aftenens kunstner-DJ indtager Skulpturgaden.

Som sædvanlig er der street food fra det rullende køkken og drinks, øl og vand i fredagsbaren i Skulpturgaden.

De næste SMK Fridays afholdes:
Fredag 4. april
Fredag 9. maj

Se Facebook-eventet for SMK Fridays 7 marts


Læs hele programmet for SMK Fridays 7. marts


SMK Fridays støttes af Bikubenfonden
Mediepartner: Politiken

Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo