Nyheder

Det sker | Bag om | 15.dec.2016

SMK HIGHLIGHTS – ny audioguide

Lyt med, når SMK’s inspektører kommer rundt om de store, sjove og svære spørgsmål om kunsten.

OBS: Audioguiden lanceres 22. december 2016

Hvorfor er himlen lyserød i Christen Købkes maleri af Sortedams-dosseringen? Hvad var Johan Thomas Lundbyes skjulte dagsorden, da han malede skrænterne ved Roskilde Fjord højere end i virkeligheden? Og hvordan smelter samtidskunstneren Danh Vos private historie sammen med verdenshistorien i hans fragmenterede Frihedsgudinde?

Audioguiden SMK HIGHLIGHTS er en ny samtalebaseret audioguide på SMK. Den  tager dig gennem museets faste udstillinger og stiller skarpt på et udvalg af SMK’s mesterværker.

Nyt perspektiv på museets mesterværker
Nadja Pass, kulturel iværksætter og medstifter af Samtalesalonerne, er i 50 lydspor, i samtale med museets inspektører om alle de store, sjove og svære spørgsmål i kunsten. Sammen går de tæt på malerierne, rundt om skulpturerne og fordyber sig i de historier og spørgsmål værkerne inspirerer til.

Hvert lydspor i audioguiden handler om et kunstværk. Du kan høre de enkelte lydspor helt uafhængigt af hinanden og dermed lave din egen skræddersyede rute gennem museets udstillingssale.

Lyt med, når Nadja Pass i selskab med museets inspektører zoomer ind på blandt andet kunstperler fra den danske guldalder, franske farveeksplosioner og den eksperimenterende samtidskunst.

Sådan lytter du med
Gå ind på highlights.smk.dk. Find samtalesporet om det værk, du ønsker at høre mere om. Sæt høretelefoner til, start samtalen og lyt med. Du kan bruge din telefon og egne høretelefoner eller låne høretelefoner og iPod i Informationen på SMK.


SMK HIGHLIGHTS er realiseret med støtte fra Kulturstyrelsen

Om SMK Highlights

SMK har inviteret Nadja Pass, kulturel iværksætter og medstifter af Samtalesalonerne, til at gå samtaleture med museets inspektører i de faste udstillinger. Det har resulteret i audioguiden SMK HIGHLIGHTS.

Om audioguiden fortæller Nadja Pass:

"Tanken er at gøre det nemmere for alle at tale om kunsten. For i spændingsfeltet mellem eksperterne og mig – der i grunden ved meget lidt om kunst – er der plads til, at alle andre kan gøre sig deres egne tanker om kunsten.”

Senest opdateret: 18.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo