Nyheder

Det sker | For børn | 15.jun.2012

Sommeren på SMK

Det bliver en sommer fyldt med kunst og sjove aktiviteter for alle aldre på museet. Der vil være alt fra jazz til børneværksteder og en spektakulær udstilling Matisse - fordobling og variation. Så på med sommerkjolen og de korte bukser og kig forbi museet i Østre Anlæg.

Du er inviteret

Først og fremmest slår vi dørene op for den helt unikke udstilling Matisse - fordobling og variation, som vi i samarbejde med Centre Pompidou, Paris og Metropolitan Museum of Art, New York, har mulighed for at præsentere.

Udstillingen åbner den 14. juli kl. 15 på Frankrigs nationaldag, Bastilledagen. Klokken 14 er der taler på Scenen og herefter er der fransk musik, snacks, kolde drikke og børneaktiviteter foran museets indgang, og du er inviteret.

Jazz på museet

Inden det bliver tid til at gå på opdagelse i Matisses forunderlige univers, byder vi i samarbejde med Copenhagen Jazz Festival indenfor til fem fantastiske koncerter på Scenen – ganske gratis. Den officielle åbning af Jazz Festivalen finder sted på museet den 6. juli klokken 15 til tonerne af Vijay Iyer Trio fra USA.

Under festivalen vil du kunne opleve koncerter med Maria Laurette Friis & Eivind Lønning & Henrik Sundh, Stefan Pasborg/Carsten Dahl Duo, Lundin/Danemo Kvintett feat. Jan Allan og Susi Hyldgaard Trio "Dansk" - feat. Johannes Enders.

Hen over sommeren vil der også være børnejazz i Østre Anlæg lige ude foran museet, hvor der er mulighed for, at alle danseglade kan få sig en svingom. Børnenes Værksted rykker i den anledning ud i haven, hvor du kan være med til at kreere en fællesskulptur, der kommer til at vokse sig større og større i løbet af ugen.

Se hele programmet for Copenhagen Jazz Festival

Børnenes Værksted

I løbet af sommeren vil der være tonsvis af forskellige aktiviteter i Børnenes Værksted. Hver uge er der et nyt tema, hvor du kan afprøve nye ideer. Husk, at det kun er din fantasi, der sætter grænserne.

Du får mulighed for skabe dit eget fantasivæsen, udforske dine rejseminder, male med næsen og blæse farvede sæbebobler på et stykke papir. Du kan både male, tegne, forme ler og gips i løbet af sommeren i Børnenes Værksted.

Alle værkstedsaktiviteter foregår tirsdag til søndag kl. 10.30- 16.30. Der er fri entré til museet, dog koster det 45 kr. at deltage i Børnenes Værksted. Billetter til dagens værkstedsaktivitet kan købes i Informationen kl. 10 - 15.45.

Læs om de forskellige aktiviteter i kalenderen

700 års kunst

Gennem hele sommeren har du naturligvis også mulighed for at udforske museets samlinger, hvor du kan opleve alt fra Rubens til Hammershøi til Elmgreen og Dragset.

Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo