Nyheder
Museets facade på en sommerdag

I sommerferien summer museet af kreative aktiviteter og omvisninger for både børn og voksne.

Det sker | For børn | 29.maj.2013

Sommerferie på SMK

Sommerferien på SMK står i blomsternes og børnenes tegn. Giv los for kreativiteten i Børnenes Værksted, hop med på en gratis omvisning eller gå på opdagelse i den aktuelle udstilling Blomster og Verdenssyn.

Sommer i Børnenes Værksted
Børnenes Værksted bugner af sjove materialer, der bare venter på at blive forvandlet til blomstermalerier, selvportrætter eller monstre i modelervoks. Vi hjælper kreativiteten på vej og stiller alle materialer til rådighed. Værkstedet har åbent fra kl. 10.30-16.30 og koster 45kr per deltager.

Sommeren igennem skifter temaerne i værkstedet:

Flower power (Uge 27)
Portrætter (Uge 28)
Det eventyrlige (Uge 29)
Rundt om skulpturen (Uge 30)
Fra den store verden (Uge 31)

Sort/hvid eller farve? (Uge 32)

Omvisninger i børnehøjde
Hver søndag i juni og juli fra kl. 13-14 inviterer vi på en særlig børneomvisning. Der bliver rig mulighed for at slippe fantasien og nysgerrigheden løs, når vi sammen går på opdagelse i kunstens mange fortællinger. Billetter hentes i Informationen fra en halv time før start.

Omvisning i museets highlights
Oplev museets allerstørste highlights i en omvisning, der tager dig igennem kunstens fascinerende historie. Omvisningerne er på engelsk.

Sommerværksted og guidede parkvandringer
I Kongens Have, Østre Anlæg og Botanisk Have står Parkmuseernes formidlere klar med aktiviteter fem af ugens dage. Der er gode muligheder for afslapning, samvær og kreativ leg i de grønne omgivelser.
Parkmuseerne består af de seks museer Davids Samling, Filmhuset, Den Hirschsprungske Samling, Rosenborg Slot, SMK og Statens Naturhistoriske Museum.

Blomster og Verdenssyn: udstilling, gratis omvisning og kreativt tegnerum
Udstillingen viser en frodig parade af 200 års blomsterbilleder. Udstillingen byder på en sanselig vandring i blomsterverdenens mangfoldighed og graver samtidig et spadestik dybere og viser, at et billede af en blomst er et billede af tiden.


Hver søndag fra kl. 15-16 kan du komme med på en gratis omvisning i udstillingen. Her vil du opleve  velkendte, sjældne og underlige blomster. Vi undersøger også, hvordan kunstneres gengivelser af blomster er påvirket af historien og det herskende verdenssyn. Billetter hentes i Informationen fra en halv time før start.

Giv los for kreativiteten i udstillingens tegnerum. Omgivet af både blomstermalerier og friske blomster kan du prøve kræfter med blomstermaleriet og lære af blomstermalernes metoder.


Spis blomster og is i Caféen
Køkkenchefen i Caféen har haft næsen i museets blomstermalerier og krydret menukortet med blomsterretter- og desserter. I sommerferien kan du blandt andet nyde en frokostret med jomfru i det grønne. Har du brug for at svale ganen, serverer vi også et bredt udvalg af is fra Hansens.

Senest opdateret: 18.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo