Nyheder
Museets facade på en sommerdag

I sommerferien summer museet af kreative aktiviteter og omvisninger for både børn og voksne.

Det sker | For børn | 29.maj.2013

Sommerferie på SMK

Sommerferien på SMK står i blomsternes og børnenes tegn. Giv los for kreativiteten i Børnenes Værksted, hop med på en gratis omvisning eller gå på opdagelse i den aktuelle udstilling Blomster og Verdenssyn.

Sommer i Børnenes Værksted
Børnenes Værksted bugner af sjove materialer, der bare venter på at blive forvandlet til blomstermalerier, selvportrætter eller monstre i modelervoks. Vi hjælper kreativiteten på vej og stiller alle materialer til rådighed. Værkstedet har åbent fra kl. 10.30-16.30 og koster 45kr per deltager.

Sommeren igennem skifter temaerne i værkstedet:

Flower power (Uge 27)
Portrætter (Uge 28)
Det eventyrlige (Uge 29)
Rundt om skulpturen (Uge 30)
Fra den store verden (Uge 31)

Sort/hvid eller farve? (Uge 32)

Omvisninger i børnehøjde
Hver søndag i juni og juli fra kl. 13-14 inviterer vi på en særlig børneomvisning. Der bliver rig mulighed for at slippe fantasien og nysgerrigheden løs, når vi sammen går på opdagelse i kunstens mange fortællinger. Billetter hentes i Informationen fra en halv time før start.
Læs mere om børneomvisningerne.

Omvisning i museets highlights
Oplev museets allerstørste highlights i en omvisning, der tager dig igennem kunstens fascinerende historie. Omvisningerne er på engelsk.
Læs mere om omvisningerne Highlights

Sommerværksted og guidede parkvandringer
I Kongens Have, Østre Anlæg og Botanisk Have står Parkmuseernes formidlere klar med aktiviteter fem af ugens dage. Der er gode muligheder for afslapning, samvær og kreativ leg i de grønne omgivelser.
Parkmuseerne består af de seks museer Davids Samling, Filmhuset, Den Hirschsprungske Samling, Rosenborg Slot, SMK og Statens Naturhistoriske Museum.
Læs om Parkmuseernes sommerværksted

Læs om guidede parkvandringer

Blomster og Verdenssyn: udstilling, gratis omvisning og kreativt tegnerum
Udstillingen viser en frodig parade af 200 års blomsterbilleder. Udstillingen byder på en sanselig vandring i blomsterverdenens mangfoldighed og graver samtidig et spadestik dybere og viser, at et billede af en blomst er et billede af tiden.
Læs mere om udstillingen

Hver søndag fra kl. 15-16 kan du komme med på en gratis omvisning i udstillingen. Her vil du opleve  velkendte, sjældne og underlige blomster. Vi undersøger også, hvordan kunstneres gengivelser af blomster er påvirket af historien og det herskende verdenssyn. Billetter hentes i Informationen fra en halv time før start. Læs mere om omvisninger i Blomster og Verdenssyn

Giv los for kreativiteten i udstillingens tegnerum. Omgivet af både blomstermalerier og friske blomster kan du prøve kræfter med blomstermaleriet og lære af blomstermalernes metoder.
Læs mere om tegnerummet

Spis blomster og is i Caféen
Køkkenchefen i Caféen har haft næsen i museets blomstermalerier og krydret menukortet med blomsterretter- og desserter. I sommerferien kan du blandt andet nyde en frokostret med jomfru i det grønne. Har du brug for at svale ganen, serverer vi også et bredt udvalg af is fra Hansens.
Læs mere om blomsterretter i Caféen

Senest opdateret: 2.jul.2015
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo