Nyheder
Sprogkursisterne Vahid, Majija og Lezel på SMK

© Kunst og sprog: Vahid, Majija og Lezel skal udvikle film, som skal indgå i undervisningsmateriale til sprogskoler.

Bag om | 17.feb.2014

Sprogkursister ansat på SMK

Vahid, Maija og Lezel er navnene på tre nye kollegaer, som skal hjælpe os med at udvikle undervisningsmateriale til sprogskoler. Med udgangspunkt i museets kæmpe samlinger af kunst.

"Det er vigtigt ikke bare at lære nogle ord – hvis man vil forstå et sprog, så må man også forstå kulturen og historien. Og derfor er kunst, ja, det er perfekt."

Ordene kommer fra Maija, som er kursist på Københavns Sprogcenter. I januar og februar er hun sammen med to andre kursister projektansat på museet.

"Når jeg tænker på kunsten og kulturen, øver jeg også ord"

Vahid Abbasi er født i Iran og har farsi som modersmål. Lezel Indal er født i Filippinerne og har tagalog som modersmål og Maija Ivanova er født i Letland og har lettisk som modersmål.

De tre kursister skal hver producere en film, som skal indgå i et undervisningsmateriale målrettet sprogskoler. Undervisningsmaterialet skal bidrage til at styrke sprogkursisters arbejde med dansk sprog og kultur. Og her rummer museets samlinger af 700 års kunst masser af inspiration og stof til eftertanke. Maija fortæller:

”Med det kunstværk, jeg har valgt, har jeg lært noget om den danske kultur og historie. Og når jeg tænker på kunsten og kulturen, så øver jeg også ord.”

Köpcke, Hercules og en videoperformance

De tre kursister udvælger et kunstværk hver, som de vil formidle i filmene. Inden filmmanuskripterne tager form, researcher kursisterne på kunstværkerne – blandt andet ved at gå i dialog med nogle af museets inspektører og konservatorer.

Lezel har valgt at arbejde med værket Sølvskulptur af Arthur Köpcke fra 1961-62. Vahid har valgt en skulptur fra 1600-tallet: Herkules brydes med Antæus af en ukendt kunstner. Og Maija har valgt en video med en performance af kunstnergruppen J&K: Nationen fra 2013.

Læs blogindlægget om sprogkursisterne

Senest opdateret: 19.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo