Nyheder

Bag om | Nyt om kunsten | For børn | 22.jun.2011

Statens Museum for Kunst stiger til tops på Roskilde Festival

I samarbejde med kunstgruppen Museo aero solar sender Statens Museum for Kunst en kæmpe luftballon skabt af brugte plastikposer til tops på årets Roskilde Festival. Læs også om månedens kunsthistorie og om den nye børneudstilling, der sætter fokus på træets udtryksformer.

Statens Museum for Kunst på Roskilde Festival 2011
Med varmen fra de første solstråler på den første dag af dette års Roskilde Festival sender festivaldeltagerne en kæmpe luftballon skabt af brugte plastikposer til vejrs over Roskilde Festivalen. Statens Museum for Kunst har inviteret Museo aero solar med på festival og varmer op til festen med en gør-det-sammen workshop under warm-up dagene, hvor festivalgæsterne kan være med til at bygge ballonen. Ballonopsendelsen sker på festivalens første dag den 30. juni ved solopgang.

Projektet undersøger nye måder at tænke energi og rum. I tre simple manøvrer klippes, klistres og dekoreres indsamlede plastikposer til en kæmpe ballon, som kan svæve udelukkende ved hjælp fra solens varme.

Læs mere om projektet

Følg os på facebook, hvor vi hver dag sender opdateringer fra Roskilde Festival

Børneudstilling: "Kunsten i Træet"
En udstilling for børn og andre nysgerrige
Lyset trænger gennem sprækkerne i plankeværket. Du skimter omridset af noget, der gemmer sig derinde. Der er et rum inde i plankeværket. Et rum beboet af skulpturer og objekter i træ. På den anden side af det høje plankeværk åbner sig et landskab i træ. Plankeværket minder fra denne side mere om et tæt krat eller en skovkant. For at finde værkerne, må du ind i små nicher, ned på hug og op på tæerne. Nogle værker står dybt inde, andre opdager du måske slet ikke, fordi de er gemt så godt. Fra en bakkeskråning kan du få overblik over landskabet og tage et hvil på skråningerne.
25. juni - 4. september 2011. Gratis entré

Månedens kunsthistorie:
Elisabeth Jerichau Baumann og orientalismen

Har du også rejsefeber? Tag med den kontroversielle 1800-talsmaler Elisabeth Jerichau Baumann på rejse til Orienten, hvor hun som en af de første europæiske kunstnere fik adgang til at male i et harem. Du kan se flere af hendes værker sommeren over i en særudstilling på Kvindemuseet i Aarhus.”

Gå på opdagelse i månedens kunsthistorie

Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo