Nyheder

Det sker | Bag om | 4.jun.2014

Syv sprog. Syv værker. Syv film.

11. juni fejrer vi premieren på syv helt nye, anderledes formidlingsfilm, kreeret af syv kursister fra Københavns Sprogskole – og du er inviteret.

"Med det kunstværk, jeg har valgt, har jeg lært noget om den danske kultur og historie. Det er vigtigt ikke bare at lære nogle ord hvis man vil forstå et sprog, så må man også forstå kulturen og historien. Og derfor er kunst, ja, det er perfekt".

Ordene kommer fra lettiske Maija Ivanova, som er en af de kursister, der netop har afsluttet en projektansættelse på SMK. Kursisterne har arbejdet med ord og kunst for at styrke deres danske sprog. De har også været med til at udvikle et nyt undervisningsforløb og materiale til kommende sprogkursister på SMK og Thorvaldsens Museum.

Kulminationen på kursisternes projektansættelser på museerne er syv formidlingsfilm, som de har skabt i samarbejde med kunstformidlere, konservatorer og inspektører. Med udgangspunkt i deres favoritværk på det museum, hvor de har været ansat, har de hver især skabt en formidlingsfilm om ord og kunst.

Du kan opleve de syv nye og anderledes formidlingsfilm onsdag 11. juni, hvor vi inviterer til filmpremiere på SMK.

Vidt forskellige udgangspunkter
På SMK har tre kursister med vidt forskellige nationaliteter, sprog og aldre været ansat. Vahid Abbasi fra Iran med Farsi som modersmål, Lezel Indal fra Filippinerne med Tagalog som modersmål og Maija Ivanova fra Letland med lettisk som modersmål.

De vidt forskellige baggrunde er centrale fortællinger i formidlingsfilmene. Filmene kaster nemlig et personligt blik på de enkelte værker og giver indblik i kursisterne personlige oplevelser og fortolkninger. Fortolkninger, som er præget af både deres møde med denfor dem nye danske kultur og deres tidligere erfaringer, historier og kulturer.

Program for filmpremierne onsdag 11. juni:
Kl. 17:00: Velkomst på SMK's scene ved direktør på SMK Mikkel Bogh
Kl. 17.15: Filmene vises
Kl. 17.45: Drinks, snacks og snak

Læs mere om projektet på SMK blogger – Sprogskoler på museer

Senest opdateret: 19.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo