Nyheder

© Gillian Wearing, Selvportræt som 3-årig, 2004. Gillian Wearing. Courtesy: Maureen Paley, London; Regen Projects, Los Angeles; Tanya Bonakdar Gallery, New York

Det sker | Udstilling | 29.sep.2017

Gillian Wearing – Family Stories

Den anerkendte engelske kunstner Gillian Wearing er optaget af mennesker og relationer. I en ny udstilling viser hun både rørende og ubehagelige historier om familier og fællesskaber.

Gillian Wearing - Famlily Stories: 13.oktober - 7. januar 2018

I sin kunst lader Gillian Wearing (f. 1963) almindelige mennesker komme til orde – hun dokumenterer private fortællinger, undersøger familiekonstruktioner og udforsker grænserne mellem det private og det offentlige.

Ofte bringer hun også sig selv eller sin familie i spil og hun rejser spørgsmål om, hvordan relationer til andre mennesker er med til at forme vores identitet.

"Jeg er på udkig efter situationer, hvor der er et element af sandhed. Det er ikke interessant at forholde sig til en frit opfundet forestilling eller fantasi om, hvad en familie er; dem kan man selv lave. Hvis man skal se noget om, hvordan andre mennesker har det, så vil man se noget, der er ærligt,"fortæller Gillian Wearing.

Gillian Wearings skulptur: En rigtig dansk familie

Udstillingens værker har alle familien som omdrejningspunkt. Dette gælder også for det nye debatskabende værk En rigtig dansk familie, der involverer ca. 500 danske familier, et dommerpanel og en stor offentlig bronzeskulptur af en dansk familie.

Gillian Wearing har sat sig for at finde "en rigtig dansk familie". Familien skal modelleres i fuld størrelse, støbes i bronze og opstilles som skulptur et centralt sted i København.

TV-program om vejen til en vinderskulptur

Projektet blev i efteråret 2016 indledt med en kampagne, hvor alle familier i Danmark blev inviteret til deltage i konkurrencen om at blive foreviget i bronze. Cirka 500 familier meldte sig, og DR fulgte hele processen:

Fra interviews med de tilmeldte familier rundt i hele Danmark over et dommerpanels votering til udpegningen af vinderfamilien. DR’s tre udsendelser om projektet bliver sendt 2., 9. og 16. oktober 2017 på DR2.

Det landsdækkende skulpturprojekt bliver realiseret i et samarbejde mellem Gillian Wearing, Aarhus Kunsthal, DR og SMK og er en fejring af de mange forskellige familieformer, der findes i Danmark.

Vinderfamilien og skulpturen afsløres 13. oktober 2017 kl. 15 på SMK.

En rigtig dansk familie er støttet af BikubenfondenKøbenhavns Kommune og Statens Kunstfond.

Senest opdateret: 17.okt.2017
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo