Nyheder

Michael Elmgreen og Ingar Dragset, Please, keep quiet, 2003, voksfigurer, hospitalsinteriør, diverse objekter, KMS8324, SMK. © Elmgreen og Dragset/billedkunst.dk.

Det sker | 18.dec.2013

Det kan du glæde dig til i 2014

2014 byder blandt andet på en verdensberømt rastløs rebel, kunstnerduoen Elmgreen & Dragset og en spritny museumshave.

Ny museumshave

Grus, gravkøer og byggerod har længe mødt museets gæster, men i efteråret 2014 vil den nye Museumshave endelig stå klar. En have, der vil byde på grønne græsklædte øer, bugtede stier og et stort bassin, der også kan fungere som scene: Et nyt grønt og rekreativt område i hjertet af København.

Tacita Dean Print Projects

17. januar - 18. maj
Udstillingen fokuserer på den internationalt anerkendte kunstner, Tacita Dean og hendes grafiske arbejde, der er skabt i samarbejde med den danske kobbertrykker Niels Borch Jensen. Gennem værkerne indkredser hun et gennemgående motiv i sin kunst, nemlig forholdet mellem erindring og tid, fiktion og realitet.

Asger Jorn Rastløs rebel

28. februar - 15. juni
Asger Jorn, der ville være fyldt 100 år den 3. marts 2014, er en af Danmarks bedst kendte kunstnere. Han var på alle måder en kæmpe i det danske kunstlandskab, og det fejrer SMK med en stor særudstilling. Udstillingen vil udfordre det gængse billede af Asger Jorn som Cobra-maleren, for Jorn var så meget mere. Han var debattør, filosof, forfatter og kommunist.
Læs om udstillingen

Elmgreen & Dragset Biography

19. september 2014 - 4. januar 2015
Elmgreen & Dragset er to af de absolut største stjerner på den internationale samtidskunstscene i dag. Blandt de tilbagevendende temaer i deres kunst er ændringen af objekters og rums funktioner. I deres værker stiller Elmgreen & Dragset spørgsmålstegn ved vores forventninger ved at skabe malplacerede og paradoksale scenarier, der udfordrer vores vaneforestillinger med en ofte overrumplende effekt.
Læs om udstillingen

Henrik Olesen: Afsked med forældrene

23. maj - efteråret 2014
Kunstneren Henrik Olesen fokuserer på den frigørelse, der måske, måske ikke, sker for et ungt menneske, der forlader forældrene for at lede efter nye værdisæt. Henrik Olesen har gennem hele sin karriere arbejdet med en nuanceret forståelse af identitetspolitik set fra den homoseksuelle mands position.

Dukketeater, teateromvisninger og SMK Fridays
I 2014 kan du igen få kunstoplevelser på SMK, der antager helt nye former. Se fx den britiske kunstner Simon Starlings slapstick-komiske dukketeater og tag med på en teateromvisning i udstillingen Asger Jorn - Rastløs Rebel. Endelig vender SMK Fridays tilbage med fredagsbar og flere frugtbare møder mellem litteraturen, musikken og kunsten.


Hold dig opdateret via kalenderen

Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo