Nyheder
Foto: Kenneth A. Balfelt

© Foto: Kenneth A. Balfelt

Nyt om kunsten | 27.feb.2013

SMK har fået en campingvogn!

Kunstnerne Kenneth A. Balfelt og FOS står bag kunstværket, der siden 2004 har fungeret som både møderum og udsmykning i Mændenes Hjem på Vesterbro.

Campingvognen kan ikke længere stå i Mændenes Hjem, da der skal gøres plads til et nyt indtagelsesrum for stofmisbrugere. Vi har derfor slået til og erhvervet det enestående værk. 

Værket er nu forsigtigt blevet skåret op i mindre dele og transporteret til Fabrikken for Kunst og Design, hvor det er blevet samlet. Vi regner med at udstille campingvognen i begyndelsen af 2014.

Campingvognen som møderum

Campingvognen har været én af de mere bemærkelsesværdige dele af kunstnerne Kenneth A. Balfelts og FOS' gennemgribende re-design af Mændenes Hjem. De to kunstnere blev inviteret til at udarbejde en helt ny indretning i overensstemmelse med Mændenes Hjems visioner om åbenhed, dialog og imødekommenhed. Campingvognen blev de to kunstneres løsning på et møderum for såvel brugere som ansatte:

Kenneth A. Balfelt fortæller: "I modsætning til et kontor eller møderum, der i institutionens indretningstradition ofte ligger isoleret og formelt tilbagetrukket, er campingvognen et sted, hvor vi har en erfaring om at have det rart sammen, være på ferie, møde nye mennesker. De fleste hjemløse kender samværsformen i en campingvogn, og derfor blev vognen vores bud på et møderum, der gav de hjemløse bedre mulighed for at navigere på lige fod med socialarbejderen."

Et vigtigt nedslag i dansk kunsts historie

Når campingvognen udstilles på SMK, vil de oprindelige detaljer som vaser, plastickopper, bilradio, udsugning og plasticbeklædningen på hynderne følge med. Den computer, som i campingvognen før viste brugernes journaler, vil fremover vise en dokumentarfilm om projektet og dermed fortælle et stykke Danmarkshistorie.

Læs pressemeddelelsen her

  • Af:
  • 27.feb.2013
Senest opdateret: 18.nov.2014
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo