Nyheder

Det sker | 25.jan.2011

VinterJazz på Statens Museum for Kunst

Traditionen tro inviterer museumsdirektør Karsten Ohrt til nytårskur på Statens Museum for Kunst, der både byder på en introduktion til årets udstillinger på museet og en stemningsfuld solokoncert med pianist Kristoffer Nyholm Hyldig. Læs også om VinterJazz 2011, hvor bl.a. Cæcilie Nordby og Kira Skov optræder på museets Scene.

VinterJazz 2011 på Statens Museum for Kunst

Official Opening: Hvad er Klokken? + special guests
VinterJazz 2011 skydes i gang med Kresten Osgood og Hvad Er Klokken? – et legendarisk band på den københavnske musikscene med et repertoire, der spænder fra Osgoods kompositioner til Duke Ellington, Ornette Coleman, Ahmed Abdullah, Neil Young, Mike Stern og Bob Dylan. Trioen optræder altid med gæster, og til denne særlige åbnings-event får de bl.a. musikalsk besøg fra Berlin.
Den 28. januar. Scenen kl. 16-19. Gratis

Hans Ulrik Duo Sessions – m. Thomas Clausen & Benjamin Koppel

Oplev en af landets fineste tenorsaxofonister i to meget forskellige duokonstellationer. 45-årige Hans Ulrik er med sit lyriske og ekspressive udtryk en af de mest slidstærke saxofonister på den hjemlige scene. Denne lørdag kan du opleve ham i selskab med den danske klaverveteran Thomas Clausen – mens anden halvdel byder på en ren saxofon-afdeling med energibundtet Benjamin Koppel i rollen som aktiv medspiller. Hør bl.a. smagsprøver fra de to saxofonisters fælles cd-projekt The adventures of a Polar Expedition.
Den 29. januar. Scenen kl. 15. Gratis

Cæcilie Norby & Lars Danielsson
I 2010 var det 25 år siden, at sangerinden Cæcilie Norby pladedebuterede med bandet Frontline. Dette fejrede hun bl.a. med den flotte udgivelse Arabesque, produceret af bassisten/multi-instrumentalisten Lars Danielsson og Norby selv. Dette musikalske samarbejde er blevet forædlet, men fra tid til anden kan man opleve dem som duo, med alt hvad det fører med sig af musikalsk intimitet og højt til loftet. Oplev Norby og Danielsson i en særdeles eksklusiv eftermiddagskoncert.
Den 30. januar. Scenen kl. 15. Gratis

Josefine Cronholm: Songs of the Fallen Feather
En af de bedste koncerter under Copenhagen Jazz Festival 2010 foregik på Borups Højskole, og blev leveret af den svenskfødte sangerinde og sangskriver Josefine Cronholm sammen med hendes band. Hvis man ikke var en af de heldige publikummer den aften,  har du igen mulighed for at stifte bekendtskab med Cronholms smukke og dragende univers. Musikken er primært hentet fra sidste års skamroste ACT-udgivelse Songs of the Falling Feather, som i øvrigt er produceret af Henrik Lindstrand fra Kashmir.
Den 5. februar. Scenen kl. 15. Gratis

Kira Skov sings Billie Holiday
På VinterJazz'ens sidste dag indtager danske Kira Skov Scenen, hvor hun præsenterer sin egen personlige hyldest til en af de mest personlige stemmer i amerikansk jazz; Billie Holiday, der er en af rocksangerindens største inspirationskilder.
Den 6. februar. Scenen kl. 15. Gratis

VinterJazz 2011 præsenteres i samarbejde med Copenhagen Jazz Festival.
Læs mere om VinterJazz 2011
Den 28, 29 & 30 januar samt 5 & 6 februar 2011. Gratis entré


Karsten Ohrt inviterer til nytårskur
Museumsdirektør Karsten Ohrt inviterer til nytårskur og introducerer det kommende års udstillinger og nye tiltag på Statens Museum for Kunst. Klassisk pianist Kristoffer Nyholm Hyldig runder nytårskuren af med en stemningsfuld solokoncert. Koncert byder på værker af to meget forskellige komponister - franske Jean-Philippe Rameau (1683-1764) og norske Edvard Grieg (1843-1907).
Læs mere om museets aktiviteter
Søndag 23. januar, kl. 15. Gratis

Senest opdateret: 18.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo