Nyheder
Ansatte fra Google i gang med at optage udstillingssalene på SMK til Google Art Project.

Ansatte fra Google i gang med at optage udstillingssalene på SMK til Google Art Project.

Nyt om kunsten | 21.maj.2013

Gå på SMK fra sofaen

Med det populære "Street View" fra Google kan du nu bevæge dig rundt i museets udstillingssale med 600 års kunst, når som helst og hvor som helst.

Det virtuelle museumsbesøg er det nyeste tiltag i vores deltagelse i Google Art Project, hvor man i dag kan gå på opdagelse i kunstskatte fra over 260 museer.

Danske museer i Google Art Project

Sidste forår blev de første to danske museer, SMK og Ny Carlsberg Glyptotek, en del af Google Art Project. Siden er fem andre danske museer også kommet med, nemlig Bornholms Kunstmuseum, Den Hirschsprungske Samling, Nationalmuseet, Skagens Museum og Thorvaldsens Museum.

To nye tiltag: Bevæg dig rundt i salene og zoom helt tæt på

Som noget nyt er der blevet Street View-adgang til de fleste af de medvirkende danske museer, deriblandt SMK. Med få klik kan du derfor fra i dag se museets udstillingssale på nærmeste hold og følge kunstens strømninger gennem århundreder.

Samtidig har hvert af de danske museer udvalgt et kunstværk, der nu kan tilgås i særlig høj billedopløsning på godt 7 milliarder pixels. Den ultrahøje opløsning gør det muligt at studere detaljer i eksempelvis penselføring, som er nærmest umulige at se med det blotte øje.

For vores vedkommende blev kunstværket valgt på baggrund af en afstemning, som fandt sted her på hjemmesiden samt på Facebook og Google+. Vinderen blev L.A. Rings hovedværk Kalkemanden. Det gamle hus pudses op fra 1908. 

Læs om afstemningen, og se hvilke værker man kunne vælge imellem

Gå på opdagelse i SMKs værker og udstillingssale på Google Art Project

  • Af:
  • 21.maj.2013
Senest opdateret: 31.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo