Aktuelle udstillinger

Udstilling What's Happening?

What's Happening?

Udstillingsperiode: 26. marts - 2. august 2015

Hvad er kunst? Hvad skal kunsten? Hvad gør kunsten? Og hvad sker der, når kunsten tages ud af rammen og ned fra soklen? I 1960'erne vendte kunstnerne op og ned på kunstoplevelsen og stillede skarpe spørgsmål til kunsten, som både udfordrede og nytænkte den.

Udstillingen stiller skarpt på den eksperimenterende kunst mellem 1965 og 1975 og undersøger, hvordan kunsten mødte populærkulturen, dagligdagen, seksualitetens frigørelse og den nye kvindebevægelse.

 

 

 

I udstillingen udfordres 1960- og 70'ernes kunst med de spørgsmål, de blev skabt ud fra - men med et nutidigt, kritisk blik. Vi ser også nærmere på, hvilken betydning 60'ernes oprør og opgør fik og stadig har i dag.

 

 

 

 

Udstillingsperiode: 26. marts - 2. august 2015

Hvad er kunst? Hvad skal kunsten? Hvad gør kunsten? Og hvad sker der, når kunsten tages ud af rammen og ned for soklen? I 1960'erne vendte kunstnerne op og ned på kunstoplevelsen og stillede skarpe spørgmål til kunsten, som både udfordrende og nytænkte den.

I udstillingen What's happening går vi på opdagelse mellem 1960'erne og 1970'ernes kunst og udfordrer værkerne med de selv samme spørgsmål men med et nutidligt, kritisk blik. 2015 bliver året hvor vi undersøger hvilken betydning 60'erne oprør og opgør fik og måske stadig har i dag.

Laura Lima – Den nøgne magiker

Laura Lima – Den nøgne magiker

Udstillingsperiode: 4. juni - 18. oktober 2015

Loppefund, stof, instrumenter, bøger, skrammel og dingenoter fra nær og fjern. Det er nogle af de elementer, der udgør Laura Limas totalinstallation i x-rummet. Udstillingen er i konstant forandring, og det er uforudsigeligt, hvad der nøjagtigt kommer til at ske, når du går på opdagelse i Limas sære univers. I udstillingen huserer nemlig "Den nøgne magiker", som hele tiden skaber nye ting og sager.

Europæisk Kunst 1300-1800

Europæisk Kunst 1300-1800

Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger


En unik mulighed for at fordybelse i 500 års kunst fra hele Europa


Med udstillingen Europæisk Kunst 1300-1800 åbner vi op for en skattekiste af værker af nogle af kunsthistoriens uomgængelige hovedpersoner som Mantegna, Cranach, Tizian, Rubens, Rembrandt og mange flere.

Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900

Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900

Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

 

Fra dansk malerkunsts fødsel over de kendte guldaldermalere til den gryende modernisme.

 

Vi folder de store træk i dansk og nordisk kunst gennem 150 år ud og byder på historisk overblik, aktualiserende temaer og fokus på kunstnere af særlig betydning. Samtidig kaster vi lys over nogle af de mere oversete kapitler i dansk kunsthistorie.

Fransk Kunst 1900-1930

Fransk Kunst 1900-30

Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

 

I udstillingen Fransk Kunst 1900-1930 kan du opleve en række af museets kendteste værker af kunstnere som Picasso, Braque, Derain og Matisse. Udgangspunktet for præsentationen er Paris, den vigtigste kunstmetropol i starten af 1900-tallet.

Dansk og International Kunst efter 1900
© Max Ernst (1891-1976), To figurer uden køn. Kimærer, 1933.

Dansk og International Kunst efter 1900

Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

 

Kunsten i det 20. århundrede og den allernyeste samtidskunst indtager udstillingssalene i museets hvide tilbygning med en alsidig præsentation af hovedstrømningerne i dansk kunst, der levner plads til store enegængere, kollektive bevægelser og vægtige nedslag i den nyere internationale kunsts historie.

Den Kgl. Afstøbningssamling

Den Kongelige Afstøbningssamling

Fast udstilling med værker fra SMK's samling

I den Kongelige Afstøbningssamling kan du gå på opdagelse mellem tusinder af gipsskulpturer og udforsk nøgne figurer, hedenske guder og kristen kunst. Du kan også udfordre din kreativitet og selv prøve kræfter med gipsafstøbning eller tage med på en omvisning.

Den Kongelige Afstøbningssamling er en del af SMK, men de over 2000 afstøbninger, som udgør samlingen, finder du i Vestindisk Pakhus ved havnen i Toldbodgade 40, København.

Kommende udstillinger

Kommende udstillinger

Udstillinger i 2015

Læs om hvilke udstillinger du kan opleve på SMK i 2015.

Oplev blandt andet Eckersbergs imponerende kompositioner, der indrammer særligt visuelt stærke udsnit af verden. Kom helt tæt på hans næsten perfekte miniverdener, hvor han forsøger at kontrollere en kaotisk verden.