Aktuelle udstillinger

Flygtige øjeblikke – Tegninger af Auguste Rodin

Flygtige øjeblikke. Tegninger af Auguste Rodin

Udstillingsperiode: 22. september 2016 – 15. januar 2017


Auguste Rodin (1840-1917) er kendt for sine dramatiske menneskefigurer, som han fremstillede i skulptur. Sideløbende var han også en ihærdig og alsidig tegner, som undersøgte papirmediets mange muligheder. Selv sagde Rodin: “Mine tegninger er nøglen til min kunst”.

Udstillingen viser Rodins enestående tegnevirksomhed og sætter den i perspektiv til hans arbejde som billedhugger.

Sergej Jensen

Sergej Jensen

Udstillingsperiode: 13. oktober – 30. december 2016

Den internationale, danskfødte kunstner Sergej Jensen er kendt for sin utraditionelle tilgang til maleriet. Ofte består hans billeder af forskellige sammensyede tekstiler, fx gamle lærreder og opsprættede sække, nogle gange sparsomt bemalede med abstrakte eller figurative motiver.

Sergej Jensen har produceret nye værker specielt til x-rummet, som er SMK’s eksperimenterende udstillingssted for samtidskunst. Det er Sergej Jensens første soloudstilling på et dansk museum.

To verdener som én

To verdener som én

Udstillingsperiode: 7. oktober 2016 – 19. februar 2017

Der er mange veje ind i Aisha Khalids kunst – og mange verdener – der udfolder sig i den pakistanske samtidskunstners hypnotiserende og præcist udførte værker. I udstillingen kan børn og familier dykke ned i et univers fyldt med mønstre, der får det til at flimre for øjnene, og hvor der gemmer sig tilslørede kvinder, eventyrlige figurer og huller, der leder ind til andre verdener. Under overfladen gemmer sig også historier om identitetsskabelse, magtstrukturer og vestlige forestillinger om Pakistan.

http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/forvandling-menneske-dyr-og-sex/

Særophængning: Z WAN

Udstillingsperiode: 11. november 2016 – 1. april 2017

I den bagerste sal i udstillingen Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900 kan du dykke ned i Lea Porsagers genfortolkning af den græske myte om Leda og Svanen. Leda var i græsk mytologi en kongedatter, der blev besvangret af Zeus i en svanes skikkelse. 

Som en del af SMK² har kunstneren givet tankerne frit spil, været på opdagelse i SMK's magasiner og skabt særophængningen Z WAN, hvor hun udforsker de flerstrengede fortællinger i den græske myte.

Europæisk Kunst 1300-1800

Europæisk Kunst 1300-1800


Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

Med udstillingen Europæisk Kunst 1300-1800 åbner vi op for en skattekiste af værker af nogle af kunsthistoriens uomgængelige hovedpersoner som Mantegna, Cranach, Tizian, Rubens, Rembrandt og mange flere.


Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900

Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900


Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

Vi folder de store træk i dansk og nordisk kunst gennem 150 år ud og byder på historisk overblik, aktualiserende temaer og fokus på kunstnere af særlig betydning. Samtidig kaster vi lys over nogle af de mere oversete kapitler i dansk kunsthistorie.

Fransk Kunst 1900-1930

Fransk Kunst 1900-30


Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

I udstillingen Fransk Kunst 1900-1930 kan du opleve en række af museets kendteste værker af kunstnere som Picasso, Braque, Derain og Matisse. Udgangspunktet for præsentationen er Paris, den vigtigste kunstmetropol i starten af 1900-tallet.

Dansk og International Kunst efter 1900
© Max Ernst (1891-1976), To figurer uden køn. Kimærer, 1933.

Dansk og International Kunst efter 1900


Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

Kunsten i det 20. århundrede og den allernyeste samtidskunst indtager udstillingssalene i museets hvide tilbygning med en alsidig præsentation af hovedstrømningerne i dansk kunst, der levner plads til store enegængere, kollektive bevægelser og vægtige nedslag i den nyere internationale kunsts historie.

Kommende udstillinger

Kommende udstillinger

Kommende udstillinger

Eksotiske geishaer, overraskende naturskildringer og en forfinet æstetik. Mødet med japansk kunst forandrer kunsten i Europa i anden halvdel af 1800-tallet. 

Oplev påvirkningen fra Japan i forårets store særudstilling.