Aktuelle udstillinger

www.smk.dk/index.php?id=4325

Nordic Highlights

Udstillingsperiode: 8. april - 13. august

SMK trækker sine bedste nordiske kunstværker frem i en ny udstilling. Kom tæt på de lyse sommernætter, de korngule høstmarker og den smukke, nordiske ødemark.

 

Lad dig føre tilbage til den nordiske kunsts fødsel i 1800-tallet sammen med berømte kunstnere som Edvard Munch, Vilhelm Hammershøi, C.W. Eckersberg, Nicolai Abildgaard, Anna Ancher og mange flere.

Mark Leckey

Mark Leckey

Udstillingsperiode: 4. maj til 3. september

En gigantisk motorvejsbro indhyllet i gult lys har indtaget museet. Oplev den britiske kunstner Mark Leckeys nye installation i x-rummet.

Udstillingen har titlen He Thrusts his Fists against the Posts but Still Insists he Sees the Ghosts. Her inviterer han publikum med tilbage til et særligt sted fra sin barndom: ramperne under motorvejsbroen i byen Ellesmere Port.

Ufortalte historier

Ufortalte historier

Udstillingsperiode: 5. maj 2017 – januar 2018

Spot-udstillingen dykker ned i et dystert stykke Danmarkshistorie: Vores koloniale fortid. I en ny lydcollage i udstillingen giver forskere, kunstnere og billedaktivister samtidens blik på vores koloniale fortid.

Få nye perspektiver på kunstværker, vi troede, vi kendte. Og dyk ned i tidligere ufortalte historier i værker af blandt andre C.W. Eckersberg, Astrid Holm, Nicolai Abildgaard og Jens Juel.

Europæisk Kunst 1300-1800

Europæisk Kunst 1300-1800


Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

Med udstillingen Europæisk Kunst 1300-1800 åbner vi op for en skattekiste af værker af nogle af kunsthistoriens uomgængelige hovedpersoner som Mantegna, Cranach, Tizian, Rubens, Rembrandt og mange flere.


Fransk Kunst 1900-1930

Fransk Kunst 1900-30


Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

I udstillingen Fransk Kunst 1900-1930 kan du opleve en række af museets kendteste værker af kunstnere som Picasso, Braque, Derain og Matisse. Udgangspunktet for præsentationen er Paris, den vigtigste kunstmetropol i starten af 1900-tallet.

Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900

Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900 (Midlertidigt lukket frem til september)


Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

Vi folder de store træk i dansk og nordisk kunst gennem 150 år ud og byder på historisk overblik, aktualiserende temaer og fokus på kunstnere af særlig betydning. Samtidig kaster vi lys over nogle af de mere oversete kapitler i dansk kunsthistorie.

Dansk og International Kunst efter 1900
© Max Ernst (1891-1976), To figurer uden køn. Kimærer, 1933.

Dansk og International Kunst efter 1900


Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

Kunsten i det 20. århundrede og den allernyeste samtidskunst indtager udstillingssalene i museets hvide tilbygning med en alsidig præsentation af hovedstrømningerne i dansk kunst, der levner plads til store enegængere, kollektive bevægelser og vægtige nedslag i den nyere internationale kunsts historie.

Kommende udstillinger

Kommende udstillinger

Kommende udstillinger


Læs mere om spot-udstillinger og særudstillinger i 2017.