Aktuelle udstillinger

Gillian Wearing

Gillian Wearing – Family Stories

Udstillingsperiode: 13. oktober – 7. januar 2018

Til efteråret sætter den anerkendte britiske kunstner Gillian Wearing (1963) fokus på familien i udstillingen Family Stories på SMK.

Udstillingen præsenterer videoværker, fotografiske værker og skulpturer, der på den ene eller den anden måde fortæller både rørende og ubehagelige historier om familier og de relationer, der kan være mellem de forskellige familiemedlemmer – fx mellem mor og barn.

Nairy Baghramian

Nairy Baghramian: SÅ LÆNGE DET VARER*

Udstillingsperiode: 7. december 2017 – 2. april 2018

Oplev udstillingen SÅ LÆNGE DET VARER* i x-rummet på SMK – et helt nyt projekt af den internationalt anerkendte kunstner Nairy Baghramian. 

Inspireret af en ikonisk gitterkonstruktion fra udstillingsstedet The Renaissance Society på University of Chicago, har kunstneren produceret en installation særligt til SMK. Et stort skulpturelt værk i mælkede, semi-transparente former, der balancerer på høje, skinnende ben.

Ufortalte historier

Ufortalte historier

Udstillingsperiode: 5. maj 2017 – januar 2018

Spot-udstillingen dykker ned i et dystert stykke Danmarkshistorie: Vores koloniale fortid. I en ny lydcollage i udstillingen giver forskere, kunstnere og billedaktivister samtidens blik på vores koloniale fortid.

Få nye perspektiver på kunstværker, vi troede, vi kendte. Og dyk ned i tidligere ufortalte historier i værker af blandt andre C.W. Eckersberg, Astrid Holm, Nicolai Abildgaard og Jens Juel.

Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900

Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900


Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

Vi folder de store træk i dansk og nordisk kunst gennem 150 år ud og byder på historisk overblik, aktualiserende temaer og fokus på kunstnere af særlig betydning. Samtidig kaster vi lys over nogle af de mere oversete kapitler i dansk kunsthistorie.

Europæisk Kunst 1300-1800

Europæisk Kunst 1300-1800

//MIDLERTIDIGT LUKKET FREM TIL FEBRUAR//

Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger. Med udstillingen Europæisk Kunst 1300-1800 åbner vi op for en skattekiste af værker af nogle af kunsthistoriens uomgængelige hovedpersoner som Mantegna, Cranach, Tizian, Rubens, Rembrandt og mange flere.


Fransk Kunst 1900-1930

Fransk Kunst 1900-30


Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

I udstillingen Fransk Kunst 1900-1930 kan du opleve en række af museets kendteste værker af kunstnere som Picasso, Braque, Derain og Matisse. Udgangspunktet for præsentationen er Paris, den vigtigste kunstmetropol i starten af 1900-tallet.

Dansk og International Kunst efter 1900
© Max Ernst (1891-1976), To figurer uden køn. Kimærer, 1933.

Dansk og International Kunst efter 1900


Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

Kunsten i det 20. århundrede og den allernyeste samtidskunst indtager udstillingssalene i museets hvide tilbygning med en alsidig præsentation af hovedstrømningerne i dansk kunst, der levner plads til store enegængere, kollektive bevægelser og vægtige nedslag i den nyere internationale kunsts historie.

Kommende udstillinger

Kommende udstillinger

Kommende udstillinger


Læs mere om alle kommende udstillinger.