Aktuelle udstillinger

Art in the Making

Art in the Making

Fra idé til mesterværk. En udstilling om kunstværkets tilblivelse.

Udstillingsperiode: 8. februar – 6. maj 2018
Hvordan bliver et kunstværk til? Hvordan kommer en kunstner fra idé til færdigt mesterværk? Det forsøger udstillingen Art In The Making at svare på. Kig kunstneren over skulderen og følg den kunstneriske arbejdsproces gennem en perlerække af hovedværker og sjældent sete skitser.

Du kan glæde dig til værker af Rembrandt, Veronese, Degas, Krøyer, Pellegrini, El Greco, Piranesi og mange flere.

http://www.smk.dk/index.php?id=4418

Ursula Reuter Christiansen: SKARPRETTEREN

Udstillingsperiode: 8. februar – 10. juni 2018

»Det næste store øjeblik i historien tilhører os.«. Sådan slutter Ursula Reuter Christiansens filmværk Skarpretteren fra 1971. Kortfilmen gør op med sin samtids og historiens opfattelse af kvindens roller og ser frem mod kvindens frigørelse.

Fra februar udfolder SMK universet omkring Skarpretteren i en installation, hvor man kan dykke ned i, hvordan tidens feministiske miljø i Danmark og Tyskland tog imod filmen.

Nairy Baghramian

Nairy Baghramian: SÅ LÆNGE DET VARER*

Udstillingsperiode: 7. december 2017 – 2. april 2018

Oplev udstillingen SÅ LÆNGE DET VARER* i x-rummet på SMK – et helt nyt projekt af den internationalt anerkendte kunstner Nairy Baghramian. 

Inspireret af en ikonisk gitterkonstruktion fra udstillingsstedet The Renaissance Society på University of Chicago, har kunstneren produceret en installation særligt til SMK. Et stort skulpturelt værk i mælkede, semi-transparente former, der balancerer på høje, skinnende ben.

Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900

Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900


Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

Vi folder de store træk i dansk og nordisk kunst gennem 150 år ud og byder på historisk overblik, aktualiserende temaer og fokus på kunstnere af særlig betydning. Samtidig kaster vi lys over nogle af de mere oversete kapitler i dansk kunsthistorie.

Europæisk Kunst 1300-1800

Europæisk Kunst 1300-1800

//MIDLERTIDIGT LUKKET I FORÅRET 2018//

Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger. Med udstillingen Europæisk Kunst 1300-1800 åbner vi op for en skattekiste af værker af nogle af kunsthistoriens uomgængelige hovedpersoner som Mantegna, Cranach, Tizian, Rubens, Rembrandt og mange flere.


Fransk Kunst 1900-1930

Fransk Kunst 1900-30


Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

I udstillingen Fransk Kunst 1900-1930 kan du opleve en række af museets kendteste værker af kunstnere som Picasso, Braque, Derain og Matisse. Udgangspunktet for præsentationen er Paris, den vigtigste kunstmetropol i starten af 1900-tallet.

Dansk og International Kunst efter 1900
© Max Ernst (1891-1976), To figurer uden køn. Kimærer, 1933.

Dansk og International Kunst efter 1900


Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

Kunsten i det 20. århundrede og den allernyeste samtidskunst indtager udstillingssalene i museets hvide tilbygning med en alsidig præsentation af hovedstrømningerne i dansk kunst, der levner plads til store enegængere, kollektive bevægelser og vægtige nedslag i den nyere internationale kunsts historie.

Kommende udstillinger

Kommende udstillinger

Kommende udstillinger


Læs mere om alle kommende udstillinger.