Aktuelle udstillinger

Ed Atkins. Safe Conduct

Ed Atkins. Safe Conduct

Udstillingsperiode: 17. marts - 4. september 2016

Hvordan påvirker nye digitale teknologier os? Hvad gør de ved den måde, vi tænker, agerer og lever på i dag? Det er spørgsmål, som den efterspurgte samtidskunstner Ed Atkins arbejder med i tekst, video og lyd. Atkins er især kendt for sine videoinstallationer, hvor han kombinerer hyperrealistiske fremstillinger af genkendelige figurer og hverdagsmiljøer med computergenerede animationer. I udstillingen Ed Atkins. Safe conduct kan du opleve et helt nyt værk, som Ed Atkins har skabt specifikt til x-rummet, SMK’s platform for samtidskunst.

Udforsk ny labyrintisk særophængning

Særophængning: Udenfor Curriculum

Udstillingsperiode: 29. april - 23. oktober 2016

Billedkunstner Henrik Plenge Jakobsen har hentet sjældent sete værker frem fra museets magasiner og skabt særophængningen Udenfor Curriculum. Værkerne kan opleves i en af SMK's udstillingshaller, omgivet af den efterladte scenografi fra den forrige udstilling.

Midt i udstillingshallen står den store labyrintiske installation An Architecture Composed of the Paintings of Richard Powers and Francis Picabia, som er skabt af Mike Kelley og Paul McCarthy i 1997.

Europæisk Kunst 1300-1800

Europæisk Kunst 1300-1800


Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

Med udstillingen Europæisk Kunst 1300-1800 åbner vi op for en skattekiste af værker af nogle af kunsthistoriens uomgængelige hovedpersoner som Mantegna, Cranach, Tizian, Rubens, Rembrandt og mange flere.


Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900

Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900


Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

Vi folder de store træk i dansk og nordisk kunst gennem 150 år ud og byder på historisk overblik, aktualiserende temaer og fokus på kunstnere af særlig betydning. Samtidig kaster vi lys over nogle af de mere oversete kapitler i dansk kunsthistorie.

Fransk Kunst 1900-1930

Fransk Kunst 1900-30


Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

I udstillingen Fransk Kunst 1900-1930 kan du opleve en række af museets kendteste værker af kunstnere som Picasso, Braque, Derain og Matisse. Udgangspunktet for præsentationen er Paris, den vigtigste kunstmetropol i starten af 1900-tallet.

Dansk og International Kunst efter 1900
© Max Ernst (1891-1976), To figurer uden køn. Kimærer, 1933.

Dansk og International Kunst efter 1900


Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

Kunsten i det 20. århundrede og den allernyeste samtidskunst indtager udstillingssalene i museets hvide tilbygning med en alsidig præsentation af hovedstrømningerne i dansk kunst, der levner plads til store enegængere, kollektive bevægelser og vægtige nedslag i den nyere internationale kunsts historie.

Kommende udstillinger

Kommende udstillinger

Kommende udstillinger

Auguste Rodin er kendt for sine dramatiske skulpturer. Men han var også en ihærdig og alsidig tegner, som undersøgte papirmediets mange muligheder.

I efteråret kan du udforske Rodins sanselige tegninger i udstillingen Flygtige øjeblikke. Tegninger af Auguste Rodin.