Om udstillingen

Asger Jorn – Rastløs Rebel


28. februar 2014 - 15. juni 2014


SMK fejrede 100-året for Asger Jorn og fortalte hele historien om den verdensberømte danske kunstner.

Asger Jorn – er det ikke ham Cobra-maleren med de store, farverige malerier? Jo, men Jorn er også meget mere end det.

I udstillingen kom du hele vejen rundt om en sjælden ener i dansk kunst: Asger Jorn eksperimenterede hele livet, var politisk engageret og skabte skulpturer, malerier, tegninger, grafik, keramik, arkitektur, fotografi og tekster.I udstillingen kommer du ind på livet af en sjælden ener i dansk kunst, hvis eksperimenterende livtag med kunsten og verden stadig fremstår friskt og flabet. Jorns utæmmelige fandenivoldskhed bragte ham gang på gang i offentlige slagsmål med andre kulturpersonligheder, og han var gennem hele livet politisk engageret. 

Asger Jorn – er det ikke ham Cobra-maleren med de store, farverige malerier?

Jo. Men Asger Jorn er meget mere end det. Udstillingen kommer hele vejen rundt om Jorn og viser hans mange eksperimenter med skulpturer, malerier, tegninger, grafik, keramik og litterære tekster. På udstillingen kan du se en lang række af Jorns absolutte hovedværker sammen med flere sjældent udstillede værker fra private samlinger.
Han var et omvandrende kraftværk, der hele tiden gik nye, vilde veje. Udstillingen retter gennem 200 værker og et omfattende arkivmateriale netop sit fokus mod den vilde, samfundskritiske Jorn.

Go to hell with your money

Sådan svarede Asger Jorn, da han vandt en af Guggenheim Foundations prestigefyldte priser. Citatet er fuld af den utæmmelige fandenivoldskhed, som er så karakteristisk for Jorn.

I udstillingen kommer du ind på livet af en sjælden ener i dansk kunst, hvis eksperimenterende livtag med kunsten og verden stadig fremstår friskt og flabet.


Absolutte hovedværker og sjældent sete perler

På udstillingen kan du se en lang række af Jorns absolutte hovedværker sammen med flere sjældent udstillede værker fra private samlinger. Udstillingen kommer hele vejen rundt om Jorn og viser hans mange eksperimenter med skulpturer, malerier, tegninger, grafik, keramik og litterære tekster.

Udstillingen er blevet til i samarbejde med Museum Jorn i Silkeborg. De viser udstillingen Expo Jorn – kunst er fest fra 4. marts til 14. september 2014.

Foto: Studio Gallo, Albisola Mare, Italien.