Udstillinger
Donation Jorn, Silkeborg/billedkunst.dk. Portrætfotos til brug for forsiden af Værdi og økonomi. Kritik af den økonomiske politik og udbytningen af det enestående, ca. 1962. Museum Jorn.

© Donation Jorn, Silkeborg/billedkunst.dk. 
Portrætfotos, ca. 1962. Museum Jorn, Silkeborg.

Fordyb dig i Jorn

Asger Jorn rager op som en ener i dansk kultur. Hans kunst er udtryk for et dybt engagement i den verden, han levede i. Gennem sine værker ville Jorn etablere kreative fællesskaber, udfordre vante forestillinger og åbne op for nye måder at forstå verden på.

For Asger Jorn (1914-1973) var kunst et spørgsmål om at bruge kreativiteten til at gribe ind i verden. Lige fra han som teenager i begyndelsen af 1930'erne opdagede marxismen og meldte sig ind i Danmarks Kommunistiske Parti og til hans død fire årtier senere, forsvarede han et syn på kunsten som helt uadskillelig fra det sociale liv. Kunsten skulle udfordre forestillinger og normer for at åbne op for nye måder at forstå verden på.

Udstillingen Asger Jorn – Rastløs Rebel udfoldede den danske kunstners livsværk. Her på siderne kan du fordybe dig i Jorns kunst og følge hans udvikling fra de første læreår i Paris over samarbejdet i Cobra til hans støtte til studenteroprøret i Paris i 1968.

Donation Jorn, Silkeborg/billedkunst.dk. Asger Jorn, Morgenstund har Guld i Mund vi til vort Arbejd ile, 1933. Museum Jorn.

© Donation Jorn, Silkeborg/billedkunst.dk.
Asger Jorn, Morgenstund har Guld i Mund vi til vort Arbejd ile, 1933. Museum Jorn, Silkeborg.

© Donation Jorn, Silkeborg/billedkunst.dk.
Asger Jorn, Men vor Fader i det Høje, han lever!, 1933. Museum Jorn, Silkeborg.

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo