Udstillinger
Donation Jorn, Silkeborg/billedkunst.dk. Asger Jorn, Længe leve den kreative intelligens' passionerede revolution, 1968. SMK

© Donation Jorn, Silkeborg/billedkunst.dk
Asger Jorn, Længe leve den kreative intelligens' passionerede revolution, 1968. SMK

© Donation Jorn, Silkeborg/billedkunst.dk
Asger Jorn, Hjælp de studerende, at de kan studere og lære i frihed, 1968. SMK

1963-1968: Hverdagens revolution

Livet igennem forsvarede Jorn et revolutionært kunstsyn. Kunsten skulle brede revolutionen ud til hverdagslivet. Derfor var kunstnerisk handling i det offentlige rum central.

Revolutionen af samfundet var et mål for Jorn gennem hele livet. Sammen med de andre medlemmer af Situationistisk Internationale ville Jorn brede revolutionen ud i hverdagslivet. Det gjorde de blandt andet gennem flyveblade og pamfletter i det offentlige rum. Det skulle påvirke folks adfærdsmønstre.

Støtte til studenteroprøret

Med fire plakater udført til støtte for studenteroprøret i Paris i 1968 videreførte Jorn ambitionerne fra Situationistisk Internationale. Med strategiske stavefejl og fordrejninger af opstandens slogans udtrykte Jorn gennem plakaterne sin sympati med studenternes kamp.

I samme periode gik Jorn på gaden i Paris og rev reklame-plakater ned fra byens mure. Formålet med at tage plakaterne ud af deres oprindelige sammenhæng var ifølge Jorn: 

"... at disse billeder bliver poetiske, dramatiske; jeg vil have, at de bliver uafhængige af de idiotiske budskaber, som de foregiver at fremføre."

Jorn ville omforme reklamernes kommercielle budskaber til et kunstnerisk sprog.

Donation Jorn, Silkeborg/billedkunst.dk. Asger Jorn, Uden titel, 1963. Anne & Lars Olesens Samling.

© Donation Jorn, Silkeborg/billedkunst.dk
Asger Jorn, Uden titel, 1963. Anne & Lars Olesens Samling.

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo