Udstillinger
Donation Jorn, Silkeborg/billedkunst.dk Asger Jorn og Kirsten Lyngborg på den motorcykel, der bragte Jorn til Paris, 1936. Foto i privateje. Museum Jorn

© Donation Jorn, Silkeborg/billedkunst.dk
Asger Jorn og kæresten Kirsten Lyngborg, 1936. Foto i privateje. Museum Jorn.

Om udstillingen

28. februar 2014 - 15. juni 2014

I forårets store udstilling på SMK kunne du opdage helt nye sider af en af Danmarks største kunstnere, Asger Jorn. 

Asger Jorn er mest kendt for sine store farverige malerier, men er meget mere end det. Udstillingen præsenterede alle facetter af Jorns vidtrækkende livsværk – malerier, skulpturer, tegninger, grafik, keramik, arkitektur, samarbejder, fotografi, tekster og tanker.

De største hovedværker og sjældent sete perler

Udstillingen viste en kunstner i konstant bevægelse med de største hovedværker og sjældent sete værker fra private samlinger. Fra ungdommens politiske vækkelse over frigørelsen af farve og form til de stadig vildere avantgardistiske eksperimenter.  

Fordyb dig i Jorn

Go to hell with your money bastard

Sådan svarede Asger Jorn, da han i 1964 vandt en af Guggenheim Foundations prestigefyldte priser. Citatet er fuld af den utæmmelige fandenivoldskhed, som er så karakteristisk for Jorn. Han var gennem hele livet politisk engageret og tog gerne offentlige slåskampe med andre kulturpersonligheder. Gennem udstillingens godt 200 værker kom du ind på livet af en sjælden ener i dansk kunst, hvis eksperimenterende livtag med kunsten og verden stadig fremstår friskt og flabet.

Udstillingen blev til i tæt samarbejde med Museum Jorn i Silkeborg, som samtidig viste en stor udstilling om Jorns internationale forbindelser og inspirationskilder. 

Expo Jorn – kunst er fest på Museum Jorn 1. marts - 14. september 2014

Anmelderros til udstillingen

Politiken: 6 hjerter
Berlingske: 6 stjerner
Jyllands-Posten: 6 stjerner
Børsen: 6 stjerner
Kristeligt Dagblad: 6 stjerner

Weekendavisen: "en fremragende mammutudstilling"

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo