Danh Vo: Take My Breath Away

Det handler om migration, kulturhistorie og identitet i SMK's store særudstilling Danh Vo: Take My Breath Away. Dansk-vietnamesiske Danh Vo er en af landets mest internationalt anerkendte nulevende kunstnere og udstillingen kommer direkte fra Guggenheim i New York. 

Fragmenter af en 1:1 kopi af Frihedsgudinden, en lysekrone der har bevidnet historiske vendepunkter og et brev fra en krigsførende, men balletelskende, Henry Kissinger. Danh Vo plukker eksisterende genstande ud af deres oprindelige sammenhænge og væver dem sammen til fortællinger om identitet og kultur.

Med den retrospektive udstilling Take My Breath Away, som er tilrettelagt i samarbejde med The Solomon R. Guggenheim Foundation i New York, viser SMK det hidtil mest omfattende overblik på dansk grund over en af de allerstørste danske samtidskunstnere. Med sit eksperimenterende perspektiv på kunsten og dens institutioner har Vo i de seneste år kun tiltrukket mere og mere opmærksomhed.

Gå ikke glip af efterårets store særudstilling, hvor Danh Vo udfolder sin poetiske og politiske tilgang til kunsten.

Praktisk information

Udstillingsperiode:
30. august – 2. december 2018

Åbningstider
Tirsdag-søndag kl. 11-17
Onsdag kl. 11-20
Mandag lukket

Dagsbillet
Voksen: 110 kr.
Ung (u. 30): 85 kr.
Barn (u. 18): Fri entré
1 voksen + 1 barn: 90 kr.
Årskort: Fri entré
Se alle priser

Årskort til SMK
Få adgang til et helt års kunstoplevelser med et årskort

Danh Vo og SMK


SMK har to gange tidligere vist Danh Vo, nemlig på udstillingerne: Danh Vo. Hip Hip Hurra i 2010 og We The People (detail) i 2012. 

I forbindelse med Take My Breath Away vil kunstnerens idéer brede sig gennem museet – fra museets café Kafeteria, som Vo har været med til at indrette, over gipsskulpturer i Skulpturgaden til specialdesignede hynder på museets marmortrappe.

Danh Vo er født i Bà Rịa, Vietnam i 1975. Han er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København og Städelschule i Frankfurt. 

Siden hans første soloudstilling på Galerie Klosterfelde i Berlin i 2005 har Vos værker været vist på bl.a. Walker Center i Minneapolis, Musée d'art moderne de la Ville de Paris, Art Institute i Chicago, Museo Reina Sofia i Madrid og Guggenheim-museet i New York. Han repræsenterede Danmark på Venedig Biennalen i 2015.

Vo er opvokset i Danmark og pt. bosat i Berlin og Mexico City.