Udstillinger

En litterær fortolkning af Julia Butcshkow

Hør forfatteren Julia Butschkow’s novelle om Ludvig d. 14. når du står foran det værk, der har inspireret hende. Det franske hof i 1700-tallet var fyldt med intriger og fortrængninger. Novellen er et bud på hvordan det blev oplevet af en af hovedpersonerne.

Novellen Requiem – åbner for en af de historier et maleri kan rumme
Med udgangspunkt i et fransk maleri fra 1700-tallet har den unge danske forfatter Julia Butschow skrevet en  novelle. Novellen, der har fået titlen Requiem, udfolder livet ved det franske hof med intriger og fortrængninger set fra den lille prins Ludvig d. 14.s synsvinkel.

Novellen leger med spring i tid og sted og åbner for det væld af historier, et maleri kan rumme, hvis man slipper fantasien løs.

© Forfatteren Julia Butschkow. Foto Robin Skjoldborg


Hør novellen

Hør novellen her på siden eller hør Julia Butschows egen oplæsning af novellen, når du står foran værket.

Værket
Julia har valgt værket Skt. Vincent de Paul ved Louis XIII’s dødsleje fra 1731 af maleren de Troy. Værket er et salens mest dramatiske værker.

Hvorfor Julia Butschow?
Julia Butschkow er valgt som forfatter pga. hendes evne til at koble fiktion og fakta og til kort og præcist at indfange alt det, der kan gemme sig under normalitetens overflade. Dette kan fx ses i hendes sidste novellesamling Der er ingen bjerge i Danmark (2011).

Jean Francois de Troy, Skt. Vincent de Paul ved Louis XIII´s dødsleje, 1731

arrow Kommentarer (2)
 
Hej Richard. Mange tak for din kommentar. Dejligt, at du havde en god lytteoplevelse. God sommer!
Venlig hilsen Astrid Wiik/Digital Kommunikationsmedarbejder
  • Astrid
  • 30-06-14 16:15
Jag satt och lyssnade på den här berättelsen och den var så fin och skön att lyssna på. Berättarrösten har en sån härlig mjuk danska.
  • Richard Bergquist
  • 27-06-14 21:10
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo