19. jul. 2018
20. jul. 2018
21. jul. 2018
22. jul. 2018
22. jul. 2018

Udstillingsfolder

Læs om kunstværkerne og få inspiration til filosofiske spørgsmål: Hent folderen (pdf)

FRIHED!

Udstillingsperiode: 6. september 2013 – 3. august 2014.


Jeg taler helst med Børn; thi om dem tør man dog haabe, at de kan blive Fornufts-Væsener (...)
- Søren Kierkegaard


I børneudstillingen FRIHED! satte vi spot på frihedens mange former og udtryk. Med afsæt i en række markante kunstværker og Søren Kierkegaards filosofi inviterede vi børn og voksne til at diskutere begrebet frihed.


Er frihed for alle?

Børneudstillingen FRIHED! markerer filosoffen Søren Kierkegaards 200 års fødselsdag. Kierkegaard var ikke en ubetinget fortaler for frihed i politisk forstand. Han var for eksempel ikke tilhænger af demokrati og var taknemmelig for, at andre ville regere.


Det er interessant i en tid, hvor vi ofte taler om frihed som noget positivt. I stedet for ukritisk at hylde friheden udfordrede udstillingen vores idéer om frihed: Er frihed for alle? Er frihed gratis? Er vi frie til at vælge?

 

Er filosofi for børn?

Selvom Kierkegaards målgruppe ikke var børn, kan de godt forholde sig til idéerne i Kierkegaards filosofi. Udstillingen lod sig inspirere af Kierkegaard, hans evne til at undre sig, stille spørgsmål, tydeliggøre valg og til at være kritisk over for det vedtagne.

 

I udstillingen kunne du møde Nam June Paiks tre meter høje robot lavet af gamle tv- og radioapparater. Du kunne også opleve frihed i form af det græsgrønne videokunstværk Looking for 4-leaf Clovers af Nikolaj Recke, som blev projiceret på udstillingens gulv, og komme tæt på Marco Evaristtis berømte blender med spillevende fisk. Fælles for kunstnerne i udstillingen og Kierkegaard var, at de ikke giver klare svar, men opfordrer til nysgerrighed og undring.

Skolebesøg og undervisning
For at sikre, at alle får en god oplevelse opfordrer vi skoler og institutioner til at melde ankomsttidspunkt til bookingen på T 33748484 man - fre kl. 10.00-14.00 eller via e-mail: booking_@_smk.dk”.


Som forberedelse til besøget anbefaler vi, at eleverne ser filmen Du og jeg – fire børn og filosof, som findes på www.filmstriben.dk.

 

Vi tilbyder undervisningsforløb til både indskoling, mellemtrin og udskolingen.
Læs om vores undervisningstilbud i FRIHED!
.

Børn og familie

Besøger I SMK som familie?

Her kan I får overblik over alle aktiviteter til familier med børn og unge.

Undervisning

Undervisning

Læs om undervisningsforløb for grundskolen, daginstitutioner og ungdomsuddannelser.

 

Bestil et forløb, download undervisningsmateriale og læs mere om SMK's undervisningsprofil.

Til udstillingen blev der lavet en kreativ guide - en 'flipflapper', som vi kender den fra barndommen. Hent guiden og find vej til uventede oplevelser.