Judith Hopf: OUT

Kom helt tæt på en gigantisk pære i mursten, forsvind ind i en 'flyvende biograf' og gå rundt om 'laptop mænd' i en ny udstilling af den tyske kunstner Judith Hopf.

"Kunst må ikke blive for alvorlig", siger den tyske kunstner Judith Hopf. Og netop humor er central i den Berlin-baserede kunstners værker, hvor hun undersøger, hvordan hverdagsting, arkitektur og teknologi påvirker menneskekroppen, vores adfærd og relationer? 

I udstillingen OUT kan du opleve værker, der både har en klodsethed og legende humor over sig – bl.a. en gigantisk pære og et spadserende hus.

Judith Hopf, Birne, 2018
Courtesy the artist and kaufmann repetto, Milan/New York, Deborah Schamoni, Munich, and Metro Pictures, New York. Installation view KW Institute for Contemporary Art, Berlin. Foto: Frank Sperling.

Den store murstenspære og det spadserende hus

Kom helt tæt på en gigantisk pære, der er skåret ud af massive kuber bygget op i røde mursten. De ulogiske skulpturer er typisk for Judith Hopf.

I udstillingen kan du også se et videoværk, hvor du møder et spadserende hus med en facade, der ligner et ansigt, hvor vinduerne er øjne skærmet af øjenlåg i form af makiser. Umiddelbart ligner det en rigtig bygning i Berlin. Men da huset i senere klip bevæger sig, viser det sig, at det er en person, iført et kostume, der bevæger sig rundt i det urbane rum.

Menneske og teknologi smelter sammen

I udstillingen møder du også en række 'Laptop mænd'. Metalskulpturer, der forestiller siddende, oprejste og liggende menneskefigurer, der er vokset sammen med deres bærbare computere.

Hopf ser nysgerrigt og kritisk på den påvirkning, som teknologi har på menneskekroppen – fx hvordan laptoppen nærmest er blevet en protese, som vi har fået et afhængighedsforhold til. For hvilken betydning har det for mennesket som individ og den måde, vi interagerer med hinanden?

Judith Hopf, Untitled (Laptop Men), 2018
Courtesy the artist and kaufmann repetto, Milan/New York, Deborah Schamoni, Munich, and Metro Pictures, New York. Installation view KW Institute for Contemporary Art, Foto: Frank Sperling

Om Judith Hopf

Den tyske kunstner Judith Hopf (f. 1969) bor og arbejder i Berlin. Hun har siden 2008 været professor på Städelschule i Frankfurt.

I de senere år har hun udstillet solo på bl.a. KW, Intitute for Conetemporary Art, Berlin; Hammer Museum, Los Angeles; Museion, Bolzano; PRAXES Center for Contemporary Art, Berlin; Studio Voltaire, London. Hun har netop indviet et stort udendørs skulpturprojekt i Milano.

Læs mere om Judith Hopf

Praktisk information

Udstillingsperiode:
10. maj - 30. december 2018

Åbningstider
Tirsdag-søndag kl. 11-17
Onsdag kl. 11-20
Mandag lukket

Dagsbillet
Voksen: 110 kr.
Ung (u. 30): 85 kr.
Barn (u. 18): Fri entré
1 voksen + 1 barn: 90 kr.
Årskort: Fri entré

Se alle priser


Årskort til SMK
Få adgang til et helt års kunstoplevelser med et årskort

Judith Hopf, OUT, 2018. Videostill
Courtesy the artist; kaufmann repetto Milan/New York; Deborah Schamoni, Münich

x-rummet

x-rummet

I x-rummet kan du opleve udstillingsprojekter, der udfordrer og udforsker aktuelle kunstneriske problemstillinger.

www.obel.com/


x-rummet er støttet af 
Det Obelske Familiefond.


http://www.kw-berlin.de/en/judith-hopf/

Judith Hopf: OUT

Udstillingen Judith Hopf: OUT er produceret i samarbejde med KW Institute for Contemporary Art, Berlin.

fileadmin/user_upload/Dokumenter/udforsk-kunsten/udstillinger/Judith_Hopf_Folder_Round2.pdf

Publikation

I forbindelse med udstillingen udgiver SMK og Judith Hopf en publikation. Klik og læs den online.

http://www.smk.dk/udforsk-kunsten/smk-blogger/artikel/mikkel-bogh-blogger-judith-hopfs-untitled-big-sheep-4-og-untitled-small-sheep-7/

Får i beton og metal

Læs med, når SMK's direktør Mikkel Bogh skriver om Judith Hopfs værker i museets samling.