Kommende udstillinger

To verdener som én

Udstillingsperiode: 7. oktober 2016 – 19. februar 2017

I efteråret kan børn og familier opleve en udstilling skabt af den pakistanske billedkunstner Aisha Khalid. Inspireret af sufisme, den islamiske mystik, stiller hun skarpt på kontroversielle politiske budskaber gennem detaljerige, poetiske miniaturemønstre og sanselige tekstil- og broderiværker. I udstillingen undersøger vi, hvordan trygge og velkendte elementer, som vi forbinder med hjem og hjemlighed, i Khalids univers forvandles og får nye – og helt anderledes – betydninger.

Sergej Jensen

Udstillingsperiode: 13. oktober – 30. december 2016

Den internationale, danskfødte kunstner Sergej Jensen er kendt for sin utraditionelle tilgang til maleriet. Ofte består hans billeder af forskellige sammensyede tekstiler, fx gamle lærreder og opsprættede sække, nogle gange sparsomt bemalede med abstrakte eller figurative motiver.

Sergej Jensen har produceret nye værker specielt til x-rummet, som er SMK’s eksperimenterende udstillingssted for samtidskunst. Det er Sergej Jensens første soloudstilling på et dansk museum.

Japanomania 1875–1918

Udstillingsperiode: 19. januar – 23. april 2017

Eksotiske geishaer, overraskende naturskildringer og en forfinet æstetik. Mødet med japansk kunst forandrer kunsten i Europa i anden halvdel af 1800-tallet. Kompositionerne bliver asymmetriske og motiverne mere dekorative, forenklede og meditative. Naturen bliver genfortolket, og kunstnerne går tæt på fugle, fisk og flora.

Påvirkningen fra Japan var især stor for kunstnere som Claude Monet, Edvard Munch,  Vilhelm Hammershøi, Anna Ancher og L.A. Ring.


Oplev påvirkningen fra Japan i SMK’s særudstilling Japanomania, der bl.a. indeholder kunstnere som Claude Monet, Edvard Munch,  Vilhelm Hammershøi, Anna Ancher og L.A. Ring.Japansk kunst havde en omvæltende indflydelse på nordisk kunst i perioden 1875-1918. Fra eksotiske geishaer og overraskende naturskildringer til dyrkelsen af en forfinet æstetik.

Faste udstillinger

Europæisk Kunst 1300-1800

Europæisk Kunst 1300-1800

500 års kunst fra hele Europa. En skattekiste med værker af nogle af kunsthistoriens uomgængelige hovedpersoner.

Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900

Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900

Fra dansk kunsts fødsel over brydningstiden i guldalderen til det moderne gennembrud.

© André Derain

Fransk Kunst 1900-30

Gå på opdagelse i en hæsblæsende periode i kunsthistorien og oplev maleriske eksperimenter.

Dansk og International Kunst efter 1900
© David Shrigley (1968- ), Beginning, Middle and End, 2009

Dansk og International Kunst efter 1900

Oplev kunsten fra 1900 til i dag i al dens vrimlende mangfoldig- hed og hektiske udvikling.