http://channel.louisiana.dk/video/mark-leckey-strange-place-between

Louisiana Channel

Se Louisiana Channels interview med Mark Leckey i forbindelse med udstillingen på SMK.

http://www.kunstkritikk.dk/artikler/den-svaere-eksorcisme/

Kunstkritikk.dk

Klik og læs Janus Høms interview Den svære eksorcisme med Mark Leckey på kunstkritikk.dk.

https://www.information.dk/kultur/2017/05/stiller-broen-kan-hoere-lyden-england-lever-fortiden

Dagbladet Information

Læs Informationens interview Hvis du stiller dig under broen, kan du høre lyden af et England, der lever i fortiden med Leckey.

© Mark Leckey, foto fra udstillingen på SMK He Thrusts his Fists against the Posts but Still Insists he Sees the Ghosts, 2017. Foto: Jan Søndergaard

En gigantisk motorvejsbro indhyllet i gult lys har indtaget museet! Oplev den berømte kunstner Mark Leckeys nye totalinstallation.

Den britiske kunstner Mark Leckey voksede op uden for Liverpool i England. Med udstillingen He Thrusts his Fists against the Posts but Still Insists he Sees the Ghosts tager han dig med til et ganske særligt sted fra sin barndom: ramperne under motorvejsbroen M53 i byen Ellesmere Port.

Til udstillingen i x-rummet har han genskabt broen og ramperne, hvor han hang ud i starten af 1970’erne med sine venner.

Eksorcisme i x-rummet

”Mange af mine værker udspringer af ting og oplevelser fra min barndom og ungdom, som bliver ved med at hjemsøge mig. Og motorvejsbroen er en af de ting fra mit liv, der har sat sig fast i min hukommelse. Det er derfor, jeg har genskabt den. Det er som om, at den her slags minder kommer til at fylde for meget. De bliver for overvældende”, siger Leckey.

Ifølge den britiske kunstner er alle hans værker en form for eksorcisme – indskydelsen og trangen til at skabe et værk opstår i ham, når noget bliver for giftigt og må fordrives.

En psykedelisk oplevelse


Særligt for Mark Leckeys kunstneriske praksis er hans brug af found objects og found footage, det vil sige objekter, billeder, lyd og videooptagelser fra den virkelige verden. Om motorvejsbroen fortæller han: 

”Jeg vil gerne have, at museets gæster får en psykedelisk oplevelse, når de træder ind i rummet. At lyset, broens størrelse og musikken sætter dem i en anderledes tilstand”, forklarer han om den gennemgribende transformation af x-rummet.

Foruden den den gigantiske fantombro, der er indhyllet i natriumlys, bestod Mark Leckeys totalinstallation i x-rummet også af afskallede plakater og ikke mindst et helt nyt lydværk designet specielt til rummet på SMK.

Lydværket er en mellemting mellem et foredrag, et radioprogram, en autobiografisk fortælling og et DJ-set. Og det er produceret af lyd-samples fra fire årtier, liveoptagelser, historiske fakta og Leckeys egne refleksioner og tanker.

Praktisk information

Udstillingsperiode:
4. maj 29. oktober 2017

Åbningstider
Tirsdag-søndag kl. 11-17
Onsdag kl. 11-20
Mandag lukket

Dagsbillet
Voksen: 110 kr.
Ung (u. 30): 85 kr.
Barn (u. 18): Fri entré
1 voksen + 1 barn: 90 kr.
Årskort: Fri entré

Se alle priser


Årskort til SMK
Få adgang til et helt års kunstoplevelser med et årskort

http://momaps1.org/exhibitions/view/422?utm_campaign=unspecified&utm_content=textlink&utm_medium=email&utm_source=apsis-anp-3

Nyt lydværk

Det nye lydværk i udstillingen er en videreudvikling af en performance, Leckey opførte i forbindelse med sin seneste udstilling, Mark Leckey: Containers and Their Drivers.

Klik og læs om udstillingen på MoMA PS1 i New York, hvortil broen oprindeligt blev skabt.

Om Mark Leckey

Leckey har siden slutningen af 90'erne været fremtrædende på den internationale samtidskunstscene. Med videoværket fra 1999 – Fiorucci Made Me Hardcore – en hyldest til den britiske dance culture – blev han kendt i kunstkredse, og i de seneste år har Leckey slået sit navn fast.

Hans værker og performances har været udstillet på bl.a. Serpentine Gallery i London og MoMA PS1 i New York. I 2008 modtog Leckey den præsigefulde Turner Prize. Leckeys kunstneriske praksis spænder bredt fra installationer, prints og skulpturer til video, performance og lydværker.

x-rummet

x-rummet

I x-rummet kan du opleve udstillingsprojekter, der udfordrer og udforsker aktuelle kunstneriske problemstillinger.

www.obel.com/


x-rummet er støttet af 
Det Obelske Familiefond.


Mark Leckey, foto fra udstillingen på SMK: He Thrusts his Fists against the Posts but Still Insists he Sees the Ghosts, 2017. Foto: Heine Pedersen

fileadmin/user_upload/Dokumenter/udforsk-kunsten/udstillinger/Mark_Leckey_x-rummet_folder.pdf

Publikation

Mark Leckey har skrevet og udgivet noter til det nye lydværk i udstillingen. Klik og læs publikationen online.