Nairy Baghramian: SÅ LÆNGE DET VARER*

Kunstneren Nairy Baghramian har skabt et værk særligt til x-rummet på SMK. Et stort skulpturelt værk i mælkede, semi-transparente former, der balancerer på høje, skinnende ben.

Oplev udstillingen SÅ LÆNGE DET VARER* i x-rummet på SMK – et helt nyt projekt af den internationalt anerkendte, tyske kunstner Nairy Baghramian.

Inspireret af en ikonisk gitterkonstruktion fra udstillingsstedet The Renaissance Society på University of Chicago, har kunstneren produceret en installation særligt til SMK.

Fra solid, bærende loftskonstruktion til blødt, skrøbeligt værk

I forbindelse med en renovering af The Renaissance Society i 1979 tegnede arkitekten John Vinci det markante loftsgitterværk til den store udstillingssal.

I dag er konstruktionen taget ned, og Nairy Baghramian har fået et stykke af gitterværket, som hun har rekonstrueret i træ og afstøbt i silikone. Hvad der oprindeligt var en solid, bærende gitterkonstruktion i metal, er nu transformeret til bløde former, der skrøbeligt balancerer på spinkle ben.

Smart Water

Med på udstillingen SÅ LÆNGE DET VARER* er også et fotoværk af Nairy Baghramian. Værket viser hende selv, der drikker af konceptkunstneren Michael Ashers granitskulptur Uden titel fra 1991 i parken ved University of California San Diego.

Granitskulpturen, der fungerer som drikkefontæne for de studerende på campus, er en eksakt kopi af de standard-fontæner i metal, som ses overalt i officielle bygninger i USA.

Om Nairy Baghramian

Den tyske kunstner Nairy Baghramian (født i 1971 i Isfahan, Iran) bor og arbejder i Berlin, Tyskland. Udstillingen i x-rummet er hendes første soloudstilling i Skandinavien.

Baghramians øvrige udstillingsaktiviteter omfatter bl.a. DOCUMENTA 14, Kassel (2017), Skulptur Projekte Münster 2017 og 2007 samt soloudstillinger på fx Walker Art Center, Minneapolis (2017–18), S.M.A.K. Museum of Contemporary Art, Ghent (2016), Museo Tamayo, Mexico City (2015) og Art Institute of Chicago (2014).

Praktisk information

Udstillingsperiode:
7. december 2017 - 2. april 2018

Åbningstider
Tirsdag-søndag kl. 11-17
Onsdag kl. 11-20
Mandag lukket

Dagsbillet
Voksen: 110 kr.
Ung (u. 30): 85 kr.
Barn (u. 18): Fri entré
1 voksen + 1 barn: 90 kr.
Årskort: Fri entré

Se alle priser


Årskort til SMK
Få adgang til et helt års kunstoplevelser med et årskort

www.obel.com/


x-rummet er støttet af 
Det Obelske Familiefond.


© Foto: Nairy Baghramian, Smart Water (after Michael Asher, Untitled 1991, UCSD), 2017.
Courtesy the artist and Marian Goodman Gallery, Galerie Buchholz and kurimanzutto