Udsnit af Vilhelm Hammershøi, Interiør med kunstnerens staffeli, 1910, SMK

I denne udstilling trak SMK sine bedste nordiske kunstværker frem: Lyse sommernætter, korngule høstmarker og smuk, nordisk ødemark.

Udstillingen Nordic Highlights viste nordisk kunst, når det er allerbedst. Her kunne du lade dig føre tilbage til den nordiske kunsts fødsel i 1800-tallet sammen med berømte kunstnere som Edvard Munch, Vilhelm Hammershøi, C.W. Eckersberg, Nicolai Abildgaard, Anna Ancher og mange flere.

Kunstneriske venskaber på tværs af Norden
1800-tallet var en glansperiode for dansk kunst, og gennem hele perioden var kunstnere fra de nordiske lande Norge, Sverige, Finland og Danmark i en tæt og kunstnerisk udveksling. Mange kunstnere rejste ud i Europa, og København var en vigtig mellemstation. Her gjorde de holdt, og mange kunstnerisk frugtbare venskaber opstod. 

Lys i mørket
Fælles for de nordiske kunstnere er en særlig følsomhed over for lyset. Efter mange måneder med tungt vintermørke var de særligt opmærksomme på sollyset og lysets spil med skyggerne. Hvad enten det er i datidens kunstneriske hovedstæder Rom og Paris eller oppe i den smukke, nordiske ødemark. Særligt den lyse nordiske sommernat fascinerede mange malere og inspirerede dem til en lang række af periodens absolutte hovedværker.

 

 Praktisk information

Udstillingsperiode
8. april - 13. august 2017

Åbningstider
Tirsdag-søndag kl. 11-17
Onsdag kl. 11-20
Mandag lukket

Dagsbillet til museet
Voksen: 110 kr.
Ung (u. 30): 85 kr.
Barn (u. 18): Fri entré
1 voksen + 1 barn: 90 kr.
Årskort: Fri entré
Se alle priser

Årskort til SMK
Få adgang til et helt års kunstoplevelser med et årskort

Tilmeld dig SMK's nyhedsbrev

Udsnit af Anna Petersen, Bretagne-pige ordner planter i et drivhus, 1884, SMK

Highlights fra SMK's faste udstillingOpbevaring af kunst kræver, at luftkvalitet og indeklima er i top. Derfor har SMK i 2017 iværksat en stor ombygning af museets tekniske installationer, så kunsten fortsat kan bevares i de mest optimale rammer – og med hensyntagen til miljøet.

I løbet af foråret og sommeren 2017 er museets faste udstilling Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900 midlertidigt lukket i forbindelse med installeringen af et nyt, miljøvenligt klimaanlæg. I stedet kan du opleve udstillingen Nordic highlights – Spot på Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900, hvor vi præsenterer et udvalg af værker fra den faste udstilling samt værker fra den norske Canica Kunstsamling.

Spot-udstillinger i 2017
Når installeringen af klimaanlægget skal ske i den faste udstilling Europæisk Kunst 1300-1900 kan du også opleve highlights herfra i en spot-udstilling.

Praktisk information

Praktisk information

Her kan du finde praktisk information om dit besøg på museet.

Udsnit af L.A. Ring, I høst, 1885

Udstillinger

Udstillinger

Læs mere om alle aktuelle udstillinger.

Udsnit af P.S. Krøyer, Badende drenge en sommeraften ved Skagens strand, 1899

SMK bygger om

I 2017 vil nogle af vores udstillingssale være midlertidigt lukkede, imens vi installerer nyt, miljøvenligt klimaanlæg. 

Når vi lukker en udstillingssal, kan du i stedet opleve highlights fra udstillingen i en ny spot-udstilling.

Nyhedsbrev

Nyheder fra SMK

Vær den første til at høre om nye udstillinger, arrangementer og særtilbud.