Udstillinger

Om udstillingen

Udstillingen Tacita Dean ­– Print Projects viste størstedelen af kunstnerens grafiske kunstværker.Anmelderros til udstillingen

Jyllands-Posten: 5 stjerner      
Politiken: 4 stjerner
Børsen: 4 stjerner
Information: ”en smuk udstilling…”
Weekendavisen: ”Et scoop…”

Tacita Dean (f.1965) er mest kendt for sin omfattende produktion af kunstfilm, men har sideløbende udviklet en kærlighed til grafiske tryk på papir. Udstillingen på SMK var den første nogensinde, der udelukkende havde fokus på Deans grafiske værker.

Skjulte fortællinger

Tacita Deans kunstværker handler ofte om erindring og tid. Hun indsamler nøje materialer og information forud for sine projekter. For eksempel på loppemarkeder, hvor hun finder gamle postkort, reklamer og amatørfotografier, som danner afsæt for nye fortællinger.

Karakteristisk er det, at Dean næsten altid holder noget af fortællingen tilbage. Som beskuer fornemmer man stærke historier i hendes værker, men fortællingerne er usammenhængende og skjulte.

Arbejdet med fotogravurer

Dean overfører stills fra sine film og fundne fotografier til plader, som trykkes som dybtryk på papir. På den måde kombinerer hun fotografi og grafik og fremkalder en særlig  'stoflig' effekt, der giver indtryk af en kropslig nærhed til motivet. Fotogravuren er Tacita Deans foretrukne grafiske medie.

Den Kongelige Kobberstiksamling

Udstillingen var del af en serie, der udstiller værker fra Den Kongelige Kobberstiksamling. Samlingen er blandt de ældste i verden og rummer mere end 240.000 tegninger, tryk, træsnit, akvareller mm.

Læs om Den Kongelige Kobberstiksamling

Katalog
SMK udgav et katalog med en artikel af overinspektør og seniorforsker Vibeke Knudsen, som stod bag udstillingen. 

Se bogen i Boghandlen eller hos Arnold Busck.

Læs også om:

Tacita Dean, Palast, 2005.

© Tacita Dean, fra serien Palast, 2005.

Tacita Dean, Dead Budgie Project, 2002. Courtesy of the artist, Niels Borch Jensen Editions, Frith Street Gallery, London & Marian Goodman Gallery, New York/Paris

Tacita Dean, fra serien Dead Budgie Project, 2002.

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo