Udstillinger

Jeppe Hein: Usynlig Labyrint

10. juni - 8. oktober 2006

Usynlig Labyrint
Den tomhed, der ventede publikum i x-rummet på Statens Museum for Kunst, var kun tilsyneladende. Et synsbedrag, fordi Jeppe Hein med sin usynlige labyrint satte vores foretrukne sanseværktøj - synssansen - ud af spil.

Foto: Karsten Weirup

Foto: Karsten Weirup

Virtuelle vægge
Som en anden Georg Gearløs skabte Jeppe Hein en usynlig labyrint, der kun materialiserede sig, ved at publikum bevægede sig rundt i den. Publikum blev udstyret med en digital hovedtelefon, som via infrarøde stråler vibrerede, hver gang man stødte ind i en af labyrintens virtuelle vægge. Udstillingen var på en gang en minimalistisk og spektakulær legeplads. Den ophævede de gængse ritualer og vilkår for udstillingsrum, publikum og værk.

Foto: Claire Moreux & Olivier Huz

Foto: Claire Moreux & Olivier Huz

Inspiration fra kulturhistoriske labyrinter
Labyrinterne i x-rummet ændrede sig dag for dag, hvilket gjorde udstillingen attraktiv at besøge flere gange. De i alt seks forskellige variationer, henviste alle til autentiske kulturhistoriske labyrinter. Fra den berømte middelalderlabyrint i Chartres over Stanley Kubricks skæbnesvangre blindgyde fra filmen The Shining til videospillet Pac-Man.


Hovedsponsor for x-rummet

Montana er sponsor for udstillingen

Tidligere udstillinger 2006

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo