Udstillinger

Bornholms Kunstmuseum

16. december 2007 - 24. marts 2008

Bornholms Kunstmuseum valgte med sin udstilling at iscenesætte en række stedspecifikke projektforslag, udført til Bornholm af Ingvar Cronhammar igennem de sidste tretten år.

Ingvar Cronhammar, Rock (modelfoto). Ikke realiseret projekt ,1995, foto: Poul Ib Henriksen

Ingvar Cronhammar, Rock (modelfoto). Ikke realiseret projekt ,1995, foto: Poul Ib Henriksen

Det særligt bornholmske
Alle projektforslag tog udgangspunkt i det særligt bornholmske: Frodige skovbunde, stjernevrimmel, klipper og hav. Men samtidig repræsenterede de også Cronhammars fascination af noget indadvendt, mytisk og maskinelt, noget råt og upoleret, noget selvgroet og anarkistisk.

Ingvar Cronhammar på Bornholms Kunstmuseum
Udstillingen præsenterede Rock, et skulpturelt forslag fra 1994, Terminal, en arkitektonisk kube fra 1995, samt det gennemgribende byplansprojekt, Porten til Bornholm. Alle projekterne er tiltænkt arealerne omkring Rønne havn, men blev af forskellige årsager aldrig udført og findes i dag kun på museet som modeller og fotografiske iscenesættelser.

Tag en tur med færgen
Desuden præsenterede udstillingen Cronhammars kunstneriske bearbejdning fra 2006 af færgen M/S Hammerodde i en rumlig iscenesættelse af computerbearbejdede fotografier af stjerner, klipper og anemoner.

Ingvar Cronhammar, kunstnerisk bearbejdning af færgen, M/S Hammerodde, 2006, foto: Simon Lautrop

Ingvar Cronhammar, kunstnerisk bearbejdning af færgen, M/S Hammerodde, 2006, foto: Simon Lautrop

Publikum fik dermed mulighed for at fornemme den oplevelsesmæssige helhed, man møder på færgen i dag: Gennem færgens trappetårn, der er beklædt med print af klippestrukturer, stiger man, som op fra undergrunden, op til opholdsarealerne, hvor vægge og lofter er beklædt med transformationer af skovbund, anemoner og stjernehimmel - som et bornholmsk landskab.

Bornholms Kunstmuseum
Otto Bruuns Plads 1
3760 Gudhjem
T. 56 48 43 86
www.bornholms-kunstmuseum.dk

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo